Ny bok i Napoli-kvartetten av Elena Ferrante

- Dette er vold mot et forfatterskap

Både fansen og ekspertene fortviler over nye avsløringer av pseudonymet Elena Ferrante. 

untitled
untitled Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er ingen tvil om at anonymiteten har føltes helt nødvendig for Elena Ferrante. Helt siden starten av forfattarskapet, lenge før suksessen, understreket hun at hun ønsket å være anonym. Det ser ut til å ha vært nødvendig for henne, både for å få skrive, og for å utvikle den litterære kreativiteten, sier Håkon Kolmannskog, forlagssjef i Samlaget som gir ut Elena Ferrantes bøker i Norge.

Det har stormet mye rundt Elena Ferrante i det siste, eller, pseudonymet «Elena Ferrante». Hun har hatt braksuksess med Napoli-kvartetten, hvor siste og fjerde bok kom på norsk denne uka, «Historia om det tapte barnet». Det har stormet på twitter og på nettet etter at flere har prøvd å avsløre hvem personen, eller personene bak pseudonymet egentlig er.

Avslørt?

Den italienske gravejournalisten Claudio Gatti mener nå at han én gang for alle har avslørt forfatteren:

I en artikkel i The New York Review of Books hevder Gatti å vite at forfatteren egentlig heter Anita Raja. Raja skal være en oversetter og forlagskvinne med adresse i Roma.

Gatti skal ha arbeidet med artikkelen i flere måneder. Han skriver at Anita Raja har arbeidet som oversetter fra tysk, og er tilknyttet Ferrantes italienske forlag og er gift med den napolitanske forfatteren Domenico Starnone. Mannen har tidligere vært pekt på som forfatteren bak Ferrante-pseudonymet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer