Dette får du se på NRK3

Vil kapre unge med kvalitetsserier fra HBO.

(Dagbladet.no): 3. september er NRKs nye TV-kanal, NRK3, på skjermen. NRK3 starter opp 3. september og vil dele sendeflate med den nye barnekanalen NRK Super, som starter opp 1. november. NRK3 retter seg mot et ungdommelig publikum og har sendetid fra klokka 19.00 hver kveld.

_|Tradisjonelt har NRKs TV-tilbud vært mindre attraktivt for folk mellom 15 og 40 år, og vi prøver å skreddersy innholdet litt mer for dem på denne kanalen. Vi legger vekt på at alle grupper i det norske samfunnet skal finne noe i NRKs tilbud sm interesserer dem, sier fungerende TV-sjef, Arne Helsingen, til Dagbladet.no.

Enerett på HBO-serier

De siste episodene av «Sopranos» skal ha førstegangsvisning på NRK3, skriver NRK.no i dag. Det samme vil flere nye, kritikerroste serier fra den samme amerikanske TV-produsenten, HBO.


Som Dagsavisen skrev lørdag
, er NRK i sluttfasen med å inngå en ny distribusjonsavtale med selskapet, som i tillegg til «Sopranos» står bak serier som «Rome», «Six feet under», «Deadwood», «Sex og singelliv» og «Entourage». Avtalen vil gi NRK enerett blant norske gratiskanaler til å vise serier som blir lansert fra i høst og to år framover.

– Det er første gang vi inngår en direkte avtale med HBO. Vanligvis har disse seriene og dokumentarene blitt solgt via andre distributører, sier Helsingen til Dagbladet.no.

En av seriene han har ønsket seg lenge, er den kritikerroste politiserien «The Wire», som får NRK3-premiere i november. NRK3 vil også vise NBC-serien «Heroes», om unge mennesker med spesielle evner som samarbeider om å redde New York fra dommedag.

Film og konserter

PÅ NY KANAL: De neste "Sopranos"-episodene sendes på NRK3, som starter opp i september. Foto: NRK
PÅ NY KANAL: De neste "Sopranos"-episodene sendes på NRK3, som starter opp i september. Foto: NRK Vis mer

Men det blir ikke bare dramaserier på NRK3. Kanalen skal ha tre faste filmflater, med klubbfilm, action, drama og humor, skriver NRK.no. Filmplaneten kommer i en ny versjon, og det blir også en del kortfilmer.

Musikkinteresserte får se konsertoverføringer, Lydverket og Topp 20. Og det blir faste humorflater gjennom hele uka. «Slå på ring»-gutta Erlend og Steinjo kommer med en ny animasjonsserie.

– Alle får ikke inn NRK3 fra dag én, derfor blir det gjenutsendelse av flere av stolpene på de andre kanalene i starten, slik at folk får sett dem, forteller Helsingen.

SUKSESSERIE: NRK har hatt stor suksess med HBO-serien "Six feet under".
SUKSESSERIE: "The Wire" er en ny, kritikerrost serie som kommer på NRK3 i november. André Royo (bildet) spiller Bubbles.
SUKSESSERIE: "Sex og singelliv" er en annen suksesserie fra amerikanske HBO.