- Dette forslaget bør legges på gravhaugen sammen med CD-en

Ikke alle synes det er en god idé å redde norsk film med avgift på datatrafikk.

NEI TIL SKATT PÅ INTERNETT: Tord Hustveit, leder i Unge Venstre, synes det er en dårlig idé å pålegge datatrafikk via bredbånd og mobil en ekstraskatt for å subsidiere norsk film. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NEI TIL SKATT PÅ INTERNETT: Tord Hustveit, leder i Unge Venstre, synes det er en dårlig idé å pålegge datatrafikk via bredbånd og mobil en ekstraskatt for å subsidiere norsk film. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske filmprodusenter vil avgiftsbelegge bredbåndet din for å kompensere for fallende inntekter fra DVD-salg. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande stiller seg i dagens Dagbladet bak forslaget.

Grande vil ta initiativ til en bred politisk avtale for å sikre norsk film og mener telekombransjen, som tjener penger på at folk streamer audiovisuelt innhold, må bidra til at det fortsatt blir laget norsk innhold å streame. Han møter allerede motstand på Stortinget.

Ikke fremtidsrettet - Høyre mener skatt på internett for å gi penger til norsk film er en særdeles dårlig ide. Det virker for tiden som hele Aps mediepolitikk er tuftet på å legge avgift på det som går bra og fjerne avgifter på det som går dårlig. Det er ikke særlig fremtidsrettet politikk og er med på å uthule hele avgiftssystemet i Norge, sier Høyres mediepolitiske talsmann Kårstein Eidem Løvaas til Dagbladet.

- Det vi ser her er god gammeldags AP-politikk, avgifter og subsidier skal redde bransjer som er nødt til å omstille seg. Det er en konserverende tankegang.  Dessuten blir det en avgift som alle må betale, enten de velger å se film eller ikke. Skatt på internett er åpenbart fristende for AP, men noe Høyre tar avstand fra, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer