NRK-streiken

Dette går du glipp av under NRK-streiken

- Blir ikke 17. mai-sending som planlagt, sier kringkastingssjefen.

17. MAI: 17. mai-sendingene blir rammet, bekrefter NRK i en pressekonferanse tirsdag. Som et absolutt minimum vil NRK sende arkivbilder fra tidligere 17. mai-tog, opplyser Marius Lillelien, som er fungerende mediedirektør i NRK. Foto: NTB scanpix
17. MAI: 17. mai-sendingene blir rammet, bekrefter NRK i en pressekonferanse tirsdag. Som et absolutt minimum vil NRK sende arkivbilder fra tidligere 17. mai-tog, opplyser Marius Lillelien, som er fungerende mediedirektør i NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Journalistlag varslet i dag at de tar ut 1700 av sine medlemmer hos NRK i streik. Kort tid etter at forhandlingsbruddet var et faktum, møtte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, pressen i NRKs lokaler på Marienlyst.

Vedtaket om å ta ut alle medlemmer i streik fra klokka 13.00 tirsdag fattet landsstyret i Norsk Journalistlag tirsdag morgen. Det bekrefter Norsk Journalistlag i en pressemelding.

Samtidig kom LO Stat til enighet med NRK for sine medlemmer, og vil dermed ikke ta sine 613 medlemmer ut i streik.

- Publikum vil merke dette

- Publikum vil merke dette i sterk grad. Det er åpenbart at når 1700 kompetente medarbeidere som bidrar til innhold hver dag tas ut i streik, vil det bety et mye dårligere tilbud enn det publikum bør og skal forvente av NRK. Det er jeg oppriktig lei meg for, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

- NRK blir et minimumstilbud basert på byråstoff. Det blir langt mindre omfattende enn hva det vanligvis pleier å være, sier Marius Lillelien, som er fungerende mediedirektør hos NRK.

Han opplyser om at NRK kommer til å ha et tilbud på tv, men at dette vil bestå av forhåndsproduserte programmer og korte nyhetsoppdateringer på ett minutt basert på byråstoff, som skal lages av ledere eller journalister som ikke er organisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer