Dette går til helvete

Men fortvil ikke, kulturfolk! Kulturministeren har en dråpe i havet til dere.

Forbanna: Fredag gikk Kulturnettverkets 29.000 medlemmer til aksjon mot statsrådene Raja, Sanner og Røe-Isaksen. De teppebombet statsrådene med rasende e-post. Foto: NTB/Scanpix
Forbanna: Fredag gikk Kulturnettverkets 29.000 medlemmer til aksjon mot statsrådene Raja, Sanner og Røe-Isaksen. De teppebombet statsrådene med rasende e-post. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I eventyret om «Hans og Grete» er det dårlige tider. Barnas onde stemor bestemmer seg for at de ikke lenger har råd til å fø på barna. Hun overtaler faren til å ta dem ut i skogen for å forlate dem der. Hans overhører samtalen. Han sniker seg ut for å plukke hvite steiner, slik at han kan slippe dem etter seg - og senere finne veien hjem. Men stemoren begynner å låse døra. Hans må ty til en oppsmuldret brødskalk neste gang de er i skogen.

Da barna skal finne veien hjem har fuglene spist opp alle smulene.

Akkurat slik føles det å være i kulturlivet akkurat nå.

For det er oppspiste smuler som tilbys, selv om kulturlivet er en av sektorene som er aller hardest rammet av corona-krisa.

Denne uka kom en rapport fra Kulturrådet som anslår at kulturnæringen de siste to månedene har mistet en omsetning på 1.5 milliarder kroner. Musikkbransjen er hardest rammet. Anslagsvis er 50 prosent av omsetningen borte vekk.

Å lese kulturseksjonen av revidert nasjonalbudsjett blir dermed som å se en tikroners godtepose delt ut blant førti barn. Joda, regjeringen blar opp ytterligere 300 millioner når kompensasjonsordningen for bortfall av billettinntekter videreføres til 15. juni. Men hva med hordene av kulturarrangementer som skulle gått av stabelen i juli og august?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer