Alec Baldwin:

Dette gikk galt

Torsdagens ulykke der Alec Baldwin skjøt og drepte fotograf Halyna Hutchins har sjokkert verden. Dette er det vi så langt vet om den tragiske ulykken, og hvilke regler som ble brutt.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. Filmfotograf Halyna Hutchins ble truffet og døde senere av skadene. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag mistet filmfotograf Halyna Hutchins livet etter at Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen som traff Hutchins i brystet. Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Hendelsen skjedde under innspillingen av filmen «Rust», og filmens regissør Joel Souza ble også truffet, men er skrevet ut fra sykehuset. Filminnspillingen er nå stoppet på ubestemt tid etter hendelsen.

Alec Baldwin skal ha siktet på kameraet da skuddet gikk av. Filminnspillingen skal ha foregått i en kirke på settet. Souza opplyser ifølge rettsdokumentene at han under innspillingen av scenen hørte en lyd og deretter et høyt smell.

Souza så at Hutchins holdt seg på magen og sa at hun hadde vondt. Så skjønte han at de begge to blødde. Hutchins falt bakover, før hun segnet om på gulvet, skriver Reuters.

- Utilgivelig overtredelse

Flere våpeneksperter stiller seg svært kritisk til at hendelsen kunne skje.

Våpenekspert, Steve Wolf, sier til CNN at han mener det etter all sannsynlighet var minst tre feil som skjedde under hendelsen: feil våpen, feil ammunisjon, og uforsiktig håndtering av våpenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer