Dette gjør Wikileaks-sjefen rasende

- Det er løgn etter løgn, sier Julian Assange om filmen om ham.

LETT GJENKJENNELIG: Benedict Cumberbatch (til venstre) som Julian Assange og Daniel Bruhl som hans kollega Daniel Domscheit-Berg i Wikileaks-filmen, som spilles inn i Reykjavik og gjenskaper SKUP-konferansen i Tønsberg i 2010. Foto: Scanpix
LETT GJENKJENNELIG: Benedict Cumberbatch (til venstre) som Julian Assange og Daniel Bruhl som hans kollega Daniel Domscheit-Berg i Wikileaks-filmen, som spilles inn i Reykjavik og gjenskaper SKUP-konferansen i Tønsberg i 2010. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går slapp filmstudioet Dreamworks det første bildet fra filmen «The Fifth Estate», som tar for seg Wikileaks og nettstedets kontroversielle leder Julian Assange (41).

I dag raser Assange selv mot filmen, som han har fått tak i manuset til.

- Det er et massepropaganda-angrep mot organisasjonen Wikileaks. Men ikke bare det, den er også et angrep mot Iran, sier Assange via videolink fra den equadorianske ambassaden i London, der han har sittet i diplomatisk asyl siden i sommer.

Filmen, der Benedict Cumberbatch fra «Sherlock» framstiller den australske hackeren, har ifølge Comoyo Filter planlagt kinopremiere ti USA 15. november.

Bensin på bålet Storbritannia ønsker å utlevere 41-åringen til Sverige, der han er tiltalt for seksuelle overgrep. Assange er kjent for å ha offentliggjort store mengder hemmeligstemplet materiale gjennom Wikileaks-siden.

Scener i «The Fifth Estate» skal vise iranske ingeniører i arbeid med å produsere atomvåpen. Dette hevder Assange er ren propaganda, og viser til at amerikansk etterretning ikke har slått fast at landet har et atomvåpenprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer