HEFTIG SCENE:  Bildet er fra Lars von Triers film «Antichrist». Filmen skapte enormt mange reaksjoner da den ble presentert i Cannes. Flere forlot kinosalen i avsky. Ane Dahl Torp gruer seg til rollen etter hun har sett filmen. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
HEFTIG SCENE: Bildet er fra Lars von Triers film «Antichrist». Filmen skapte enormt mange reaksjoner da den ble presentert i Cannes. Flere forlot kinosalen i avsky. Ane Dahl Torp gruer seg til rollen etter hun har sett filmen. Foto: Nordisk Film Distribusjon ASVis mer

Dette gruer Ane Dahl Torp seg til

Skuespilleren i Lars von Triers omdiskuterte «Antichrist».

(Dagbladet): I forrige uke ble det kjent at Ane Dahl Torp (37) skal spille i den norske teaterversjonen av Lars Von Triers «Antichrist».

Da filmen ble presentert i Cannes i 2009, vakte den sterke reaksjoner og flere valgte å forlate kinosalen i avsky.

«Antichrist» har også gjort sterkt inntrykk på Dahl Torp, som skal spille She.

- Det eneste jeg klarte å si etter jeg hadde sett filmen, var «dette er ikke uinteressant». Ei venninne sa det bedre - filmen er som å bla i ei kunstbok, den er usannsynlig vakker, samtidig dypt tragisk og brutal, sier Dahl Torp til Dagbladet.

- Gruer seg Forestillingen har premiere på Det Norske Teatret 25. januar, og det er filmens dreiebok som er utgangspunkt for oppsetningen.

Det var fokuset på sex, og de eksplisitte volds- og torturscener, som genererte kritikk etter filmpremieren for tre år siden. Blant annet fester den kvinnelige hovedperson She (Charlotte Gainsbourg) en slipestein i et hull i sin manns legg, mens den mannlige hovedpersonen He, (Willem Dafoe), får en vedkubbe som knuser i skrittet.

Dahl Torp sier at selve historien er så grotesk at hun ikke bare kan gyve løs på den.

- Jeg ville jobbe med Peer Perez Øian og Sigurd Myhre, derfor hadde jeg lyst på rollen. Men da jeg leste manuset, begynte jeg å tenke..

- Angrer du?

MAMMAPERM:  Ane Dahl Torp ble tobarnsmor i vår, og i slutten av november er hun tilbake for fullt på Det Norske Teatret.  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MAMMAPERM: Ane Dahl Torp ble tobarnsmor i vår, og i slutten av november er hun tilbake for fullt på Det Norske Teatret. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg angrer ikke, men jeg gruer meg. Jeg har aldri følt det slik for en rolle tidligere, sier Dahl Torp.

Sex-scene
I mars ble hun mor for andre gang til datteren Liv. Dahl Torp er gift med musiker Sjur Miljeteig, og de har sønnen Sigurd fra før.

I «Antichrist» mister hovedpersonen et barn.

- Det som skjer i filmen er det verste et menneske kan oppleve. Jeg har jobbet med barnedrap tidligere, i «Drapene i Aalst», men det var noe helt annet. Der var det en logikk, sier Dahl Torp.

TEATERKLAR:  25. januar er det premiere på «Antichrist» på Det Norske Teatret, med Ane Dahl Torp i hovedrollen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TEATERKLAR: 25. januar er det premiere på «Antichrist» på Det Norske Teatret, med Ane Dahl Torp i hovedrollen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Filmen er også kjent for en sex-scene foran et stort tre. Dahl Torp tror denne kan bli bedre på teater enn film.

- Det er noe drømmeaktig i den, og det er veldig mange lag. Jeg tror den blir fantastisk. Enkelte hendelser kan teatret skildre bedre enn film, fordi man forventer ikke at det er vann i krana, sier Dahl Torp og ler.

Søndagsforestillinger Sigrud Myhre har den mannlige hovedrollen He, og Peer Perez Øian har regien i teaterversjonen.

Dahl Torp fikk fast jobb ved Det Norske teatret i fjor. 26. november er hun tilbake i huset for fullt etter mammapermisjonen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. Jeg har jobba litt innimellom, så det har ikke vært 100 prosent permisjon, sier Dahl Torp.

Det Norske Teatret fyller 100 år i 2013. Teatersjef Erik Ulfsby sa fra scenen i dag at det etterhvert også skal spilles forestillinger på søndager.

- Det høres veldig ukomfortabelt ut, men til syvende og sist er det jo publikum vi spiller teater for og ikke oss selv, sier Dahl Torp om den forlengede arbeidsuka.