Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette hadde jeg ikke ventet meg

Ask Embla står bak årets mest spilte norske album på Wimp.

I ASK EMBLA: Ina Wroldsen, norsk sanger og låtskriver som bla ant annet har skrevet sanger for Britney Spears og One Direction, er ene halvdelen av Ask Embla.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
I ASK EMBLA: Ina Wroldsen, norsk sanger og låtskriver som bla ant annet har skrevet sanger for Britney Spears og One Direction, er ene halvdelen av Ask Embla. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Duoen Ask Emblas debutalbum «Northern Light» gikk hen og ble årets mest spilte norske album på musikktjenesten Wimp.

- Dette hadde jeg ikke ventet meg. Virkelig ikke, dette var en kjempeoverraskelse, sier Ina Wroldsen, låtskriver og vokalist i Ask Embla.

Allerede i forrige uke kunne hun notere seg at duoens singel «Father's Eyes» ble årets nest mest spilte norske låt i 2013 - kun slått av Broilers «Vannski».

Ifølge WiMPs globale redaktør Sveinung Rindal er det radiohiten «Father's Eyes» som førte til at brukerne av musikktjenesten oppdaget både duoen og albumet.

Totalt havnet «Northern Light» på fjerdeplass på listen over årets mest spilte album, der Pinks «The Truth About Love», Justin Biebers «Believe» og Macklemore & Ryan Lewis-utgivelsen «The Heist» inntok topp tre.

Ifølge musikktjenestens tall er norskandelen på topp 100-listen på hele 38 prosent. Andre norske navn på denne listen er Martin Halla, Kurt Nilsen, CC Cowboys, Thomas Dybdahl, Bigbang og Vamp. «Hver gang vi møtes»-deltakerne har for øvrig syv album med.

- Det er en myte at albumet forsvinner med synkende CD-salg, vi ser tvert imot at veldig mange lytter til album, sier Rindal i en kommentar.

(NTB)