OVERRASKET: Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen, er overrasket over NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfelds overgang fra NRK til PR-bransjen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OVERRASKET: Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen, er overrasket over NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfelds overgang fra NRK til PR-bransjen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Dette høres ut som en aprilspøk. Nå skal han avsløre PR-bransjen , og om noen år kommer en saftig og kritisk bok

Eksperter overrasket over Hans-Wilhelm Steinfelds overgang fra NRK til PR-bransjen.

(Dagbladet): Fra kritisk journalist til propagandasjef - slik beskriver rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeldts overgang fra NRK til PR-branjsen.

- Det er overraskende. Det hadde jeg aldri tenkt om ham. Jeg synes det er trist at NRK skal miste en av de beste de har, han er en av de sterkeste varemerkene og er kunnskapsrik og seriøs, sier Blindheim til Dagbladet.

- Det blir en stor overgang. Nå skal han bli propagandasjef for oppdragsgivere foran å være kritisk journalist, sier han videre.

- Høres ut som en aprilspøk Blindheim mener han må ha fått et godt tilbud fra selskapet Corporate Communications, som ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen.

- Det høres ut som en aprilspøk. Nå skal han gjøre som Günter Wallraff og avsløre PR-bransjen fra innsiden, så kommer det en kraftig og kritisk bok om noen år, sier Blindheim.

PR-rektoren mener Steinfeldt er et skup for selskapet som nå har ansatt ham.

- Han har kontakter på høyt politisk nivå, og blant norske journalister har han spilt førstefiolin siden 1980-tallet. Han har et enormt kontaktnett, og for selskapet kan det nok være nyttig å utnytte denne kompetansen, sier Blindheim.

Etisk sett mener Blindheim dethele er uproblematisk.

- Uvanlig Medieprofessor Hans Fredrik Dahl ved Universitetet i Oslo er også overrasket over at Steinfeldt nå slutter i NRK.

- Jeg er overrasket i den forstand om at langsiktige og lojale NRK-medarbeidere pleier å avslutte sin karriere med en kledelig form for pensjonisttilværelse. Det er uvanlig, og vi er jo alle inneforstått med at han har vært stemmen fra NRK i vel 40 år. Nå skal han over til en ny rolle, og vi får se hvordan han takler overgangen, sier Dahl.

Han påpeker at det gjennom hele NRKs historie har blitt stilt spørsmål rundt hva man kan tillate NRK-medarbeide å gjøre på siden av.

- Det har vært tema helt siden fjernsynet begynte å skape profiler, sier han.

MELDER OVERGANG: Hans-Wilhelm Steinfeldt.  Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
MELDER OVERGANG: Hans-Wilhelm Steinfeldt. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer