NYTTÅRS-LÅT: Den mest spilte låta på Spoitify da klokka slo 00:00 og 2013 ble til 2014 var Abbas klassiker «Happy New Year». Foto: Scanpix
NYTTÅRS-LÅT: Den mest spilte låta på Spoitify da klokka slo 00:00 og 2013 ble til 2014 var Abbas klassiker «Happy New Year». Foto: ScanpixVis mer

Dette hørte flest nordmenn på da 2013 ble 2014

På toppen av lista troner en svensk klassiker.

(Dagbladet): Musikk er en viktig del av fester flest, og nyttårsfeiringer er intet unntak.

Når den nye året nærmer seg med stormskritt er det kanskje ekstra viktig hvilke toner høytaleren spiller, og ifølge Spotify var det en god gammel klassiker de fleste nordmenn tydde til når 2014 var rett rundt hjørnet.

I Norge var nemlig den svenske gruppa Abbas låt «Happy New Year» den aller mest spilte sangen da klokka slo 00:00 i går.

Blant de tronende på lista finner man enda en svenske, Tim Bergling, bredre kjent som Avicii sin nye låt «Hey Brother» var den nest mest spilte sangen ved midnatt i går.

I slutten av oktober 2013 slapp Eminem sangen «The Monster», som raskt ble en stor hit og toppet hitlistene i en rekke land. Da 2013 ble til 2014 var dette den tredje mest spilte låta på Spotify i Norge.

På fjerdeplass dukker svenske Avicii opp igjen, denne gangen med sangen «Wake me up».

Den 17 år gamle artisten Lorde fra New Zealand, Lorde, kapret femteplassen over de mest spilte låtene på Spotify nyttårsaften, med sangen «Royals».

Den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify har de siste årene blitt svært populær blant brukere verden over og tjenesten er i dag tilgjengelig i 32 land, og har 24 millioner brukere, av disse er seks millioner betalende.