SEERSTORM: Klagene på fredagens «Skavlan» har haglet i løpet av helga etter dette intervjuet med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson. Foto: NRK / Monkberry
SEERSTORM: Klagene på fredagens «Skavlan» har haglet i løpet av helga etter dette intervjuet med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson. Foto: NRK / MonkberryVis mer

Dette intervjuet ble sett av over én million seere

Har ikke hatt så mange seere på fire år.

(Dagbladet): Klagene har strømmet inn til NRK og Kringkastingsrådet etter fredagens «Skavlan»-sending.

I forkant av programmet var det utvilsomt intervjuet med Gunhild Stordalen som fikk mest oppmerksomhet, men siden programmet gikk på lufta fredag har intervjuet med Sverigedemokraternas langtidssykemeldte leder Jimmie Åkesson satt sinnene i kok.

Kringkastingsrådet har mottatt rekordmange klager og søndag kveld var antallet oppe i over 2100 stykker.

Mye oppmerksomhet Det var knyttet stor spenning til intervjuet med Gunhild Stordalen som ga sitt første tv-intervju etter at hun fikk den livstruende diagnosen systemisk sklerose.

Sendingen ble sett av 1 141 000 i Norge.

- Fredagens episode fikk mye forhåndsomtale. Spesielt intervjuet med Gunhild Stordalen ser ut til å ha trukket folk til programmet. Saken på NRK.no med Stordalen var en av de mest leste sakene på NRK.no forrige uke, sier Håkon Lund Sørensen ved analyseavdelingen i NRK.

Lenge siden sist Vanligvis trekker «Skavlan» litt over 900 000 seere hver fredag.

- Dette er høye tall på «Skavlan». Sammenlignet med snittet så langt i sesongen er dette et høyt tall. Vi må tilbake til mars 2011 for å finne et høyere tall på en enkeltsending. Webratingen er per nå på 45 000. Dette er over dobbelt så høyt som forrige ukes webrating for «Skavlan», sier Håkon Lund Sørensen.

Etter en seernedgang i høst, ble det i uke 3 slått ny seerrekord med 1 067 000 seere i Norge og 2 002 000 i Sverige.

Det er kun intervjuet med Jimmie Åkesson intervjuet som er klagd inn til Kringkastingsrådet.

Klagerekord Ifølge de flere tusen klagerne er en ting er klinkende klar: Folket mener at Skavlan og NRK må beklage overfor Jimmie Åkesson.

Blant dem som reagerer er TV 2-profilen Oddvar Stenstrøm, som mener Skavlan oppførte seg ufint. FrP-politikerne Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde reagerer også kraftig på intervjuet.

- Angående gårsdagens program. Engasjementet har vært stort fra mange hold. Vi håper det betyr at vi har gjort et balansert og interessant intervju, skrev Fredrik Skavlan på sin instagram-profil i helgen.

Fredagens «Skavlan»-program kommer nå til å blir drøftet på neste kringkastingsmøte 23. april. Da vil Kringkastingsrådet kalle inn programansvarlige og høre bakgrunnen for deres vurderinger i forbindelse med intervjuet.