Subwoolfer i Torino:

Dette kan avsløre «bløffen»

Flere detaljer kan tyde på at astronaut-avsløringen var et PR-stunt.

TAR AV SEG MASKA: Ble Tix avslørt som DJ'en til Subwoolfer direkte på Dagsrevyen? Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TORINO, ITALIA (Dagbladet): Før tirsdagens Eurovision-finale ble angivelig «DJ Astronaut» avslørt som Andreas «Tix» Andresen Haukeland i et innslag i Dagsrevyen, og som NRK samtidig slo fast i en nettsak.

Det er imidlertid en del ting som ikke henger helt på greip - og NRK Dagsrevyen sier at de ikke kan utelukke at det hele er et PR-stunt (se redaksjonssjefens svar lenger ned i saken).

Bildebevis fra norsk finale

For det første ble Haukeland fotografert uten kostyme og sammen med astronauten og ulvene «Jim» og «Keith» under den norske finalen tidligere i år.

Da er spørsmålet - har de byttet et medlem i Subwoolfer til Torino-showene? Det er i så fall fullt mulig, da Eurovision først og fremst er en låtskriverkonkurranse.

- Det er helt uproblematisk, så det er ikke noe å henge seg opp i, sier mangeårig MGP-general og Eurovision-ekspert Per Sundnes til Dagbladet.

Observert med Efendi

For det andre, skal Haukeland ha blitt observert i publikum sammen med sin Eurovision-flørt fra i fjor, aserbajdsjanske Samira Azer gizi Efendiyeva - artisten Efendi. Det skriver William Lee Adams, mannen bak verdens mest populære Eurovision-nettsted, Wiwibloggs, i et blogginnlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer