Dette kan bli det første store Apple-produktet etter Steve Jobs død

Apple jobber med klokke-løsning.

KAN LANSERE KLOKKE-DATAMASKIN:. Apple har søkt om å beskytte iWatch som merkevarenavn. Det regnes som et av de første sikre tegnene på at en datamaskin som kan festes til kroppen er på vei fra teknologi-giganten. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters.
KAN LANSERE KLOKKE-DATAMASKIN:. Apple har søkt om å beskytte iWatch som merkevarenavn. Det regnes som et av de første sikre tegnene på at en datamaskin som kan festes til kroppen er på vei fra teknologi-giganten. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters.Vis mer

(Dagbladet:) I går ble det kjent at Apple har søkt om å beskytte iWatch som merkenavn i Japan. Det melder blant annet The Guardian.

Produktet kan bli det første store, nye produktet etter Steve Jobs' død, skriver avisa.

Håndholdt datamaskin på armen Det har vært snakk om en datamaskin som festes i håndleddet i lang tid. Nå tror flere at produktet kan komme allerede til neste år.

New York Times
skrev allerede i februar at Apple eksperimenterer med et armbåndsur som skal bruke samme iOS-plattform som iPhone og iPad.

Den gang ble det sagt at produktet skulle skille seg fra konkurrentes ved at glasset følger kroppens linjer og buer seg rundt håndleddet.

- Kan gjøre enkle ting - Vi tror teknologi kan utvikle seg til et punkt der forbrukere har en tablet i tillegg til datamaskiner som festes til kroppen - som klokker eller briller. Disse kan gjøre enkle ting som å ringe, raske nettsøk og navigasjon, sa Gene Munster, anlytiker hos Piper Jaffray til New York Times i forbindelse med nyheten.

- Disse produktene vil sannsynligvis bli billigere enn en iPhone, og kan på sikt bli Apples beste kort i nye markeder, fortsatte han.

Svært hemmelighetsfulle Apple selv er som vanlig svært hemmelighetsfulle om saken, utover at Apple-sjef Tim Cook tidligere har sagt til at «fantastiske nye produkter» vil komme denne høsten og i 2014. Det melder blant andre CNN.

Ingen vet om hans uttalelse handler om videreutviklinger av eksisterende produkter, eller om det er snakk om et helt nytt produkt.