Dette kan bli fett på Quart

HULTSFRED (Dagbaldet): En på alle måter sterk turbo-gjenforening.

Flammer, svart sminke, dongeri, rakett i rompa og sanger om sex og pizza: Joda, tida har stått stille i Turbonegers dødpønkunivers.

«Har ni saknat mig? Va ni rädd jag skulle dö? Jag dör aldrig!» knotet Hank von Helvete, med stor jubel som resultat. «Hertugen» var sitt gamle jeg som notorisk demonpredikant, og refererte stadig til sin egen kamp mot demonene under bandets første konsert siden desember 1998.

Demon-regn

På Hultsfreds nest største scene seint i går kveld framkalte de mørke riffene dagens første skikkelige regnskur, fire år etter at de sist sto på samme scene, og et halvt år før bandet bokstavelig talt falt sammen. Bandets bakoversveisframkallende teltkonsert i 1997 var kanskje mer oppsiktsvekkende, men musikalsk og koreografisk har Turboneger, med Knut Schreiner i Turboführer-rollen, neppe vært bedre og mer samspilte.

Oppskriftsmessig

En drøy times sett, med megaklassikerne «Get It On» og «I Got Erection» som forutsigbare ekstranumre, mettet massene, men det ble kanskje ikke den magiske, legendariske gjenforeningskonserten som de matroshattkledte tenåringene i alle aldre hadde drømt om.

Likevel: det var en oppskriftsmessig sterk oppvisning i tradisjonell Turborock. Spillingen var fokusert og tett, og låtutvalget - fra «Ass Cobra» og «Apocalypse Dudes» - var upåklagelig. Når premierenervene er borte på Quartfestivalens avslutningskveld, kan det fort bli høydepunktet i Turboneger-historien.