Dette kan bli nye Deichmanske

Forhandler med flere enn vinnerne.

ANDREPLASS: «Meeting place/diversity/openness/exploration» av Schmidt Hammer Lassen (Danmark) kom på andreplass i konkurransen om å tegne nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Men Bystyret står fritt til å velge dem framfor vinneren Lambda, dersom de ønsker det.
ANDREPLASS: «Meeting place/diversity/openness/exploration» av Schmidt Hammer Lassen (Danmark) kom på andreplass i konkurransen om å tegne nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Men Bystyret står fritt til å velge dem framfor vinneren Lambda, dersom de ønsker det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 27. mars ble vinnerne offentliggjort i konkurransen om å tegne nye Munch-museet og Deichmanske hovedbibliotek, som skal bli operaens nærmeste naboer i Bjørvika.

Et spansk arkitektkontor gikk av med seieren i Munch-konkurransen, mens to norske arkitektkontor vant konkurransen om Deichmanske.

Juryen var enstemmig i begge valgene. Likevel er det slett ikke sikkert at det blir disse får oppgaven med å tegne prestisje-byggene til slutt. Det er Oslo bystyre som skal ta den endelig avgjørelsen. De kan like gjerne gå for arkitektene som kom på andre, tredje eller fjerde plass.

Forhandlinger neste ukeTotalt sju arkitekter ble innstilt av juryen. Ifølge Dagens Næringsliv (artikkelen er ikke på nett) har oppdragsgiver HAV Eiendom invitert alle sammen til forhandlinger i Oslo i neste uke.

- Dette er sløsing av energi og skaper falske forvetninger hos de andre arkitektene, sier den spanske vinnerarkitekten Juan Herreros i Herreros Arquitectos til Dagens Næringsliv.

Han velger likevel å se på Oslo-turen som et forhandlingsmøte med HAV Eiendom, og er sikker på at jobben blir hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer