TV-TRYNER: Atle Antonsen, Henriette Steenstrup og Tone Damli Aaberge er blant ansiktene som blir godt synlige på TV 2 kommende vår. Foto: TV 2 / Stella Pictures
TV-TRYNER: Atle Antonsen, Henriette Steenstrup og Tone Damli Aaberge er blant ansiktene som blir godt synlige på TV 2 kommende vår. Foto: TV 2 / Stella PicturesVis mer

Dette kan du se på TV 2 i vår

Petter Northug-reality blant nyhetene.

(Dagbladet): På Popsenteret i Oslo hadde TV 2 samlet medarbeidere, TV-stjerner og presse torsdag kveld for å offentliggjøre programmet for våren 2013.

Til våren går den sorte dramakomedie-serien «Dag» inn i sin tredje sesong.

- Det er en strålende gjeng, og en trygghet i laget, sier Atle Antonsen om den nye sesongen.

Nye fjes i «Dag» Atle Antonsen er også denne gang å se i rollen som samlivsterapeuten Dag, men i tredje sesong dukker også nye stjerner opp.

Danske Iben Hjejle («Klovn», «Fuck Up») har en rolle i serien, og det samme har «Varg Veum»-skuespiller Trond Espen Seim.

- Det er ikke vanskelig å få folk med i serien. Det ligger først og fremst i manuset. Man ser at man kan leke seg med et ordentlig manus. Folk ringer og har lyst til å være med, sier Antonsen.

I tillegg til at «Torsdag kveld fra Nydalen», «Hotel Cæsar» og «Dag Otto på hjul» blir å se videre på nyåret, skal Tonje Steinsland og Gerhard Helskog møte «helt vanlige mennesker» i aktualitetsprogrammet «Vårt lille land».

Humorkonseptet «Kollektivet» får ny sesong, det samme gjør «Ettermiddagen» - denne gang også med Guri Solberg i programledersofaen.

Northug-reality TV 2 kunne i kveld fortelle at flere enn Tone Damli Aaberge får sin egen doku-serie på kanalen i vår.

Også skiesset Petter Northug Jr. sitt liv er dokumentert av TV 2-kameraene.

I løpet av åtte episoder får tv-seerne bli kjent med Northug, hans liv og familie fra sofakroken - i et helt nytt lys, ifølge promovideoen som ble vist under lanseringen i kveld.

Også Madcon-gutta har sluppet tv-teamet inn i sitt hektiske liv, og lover både galskap og alvor i ny dokumentarserie.

Mer musikalsk reality Det er allerede kjent at «Hver gang vi møtes», som hadde premiere i vår, får en ny sesong på nyåret.

- Jeg er et veldig følelsesmenneske og blir veldig lett rørt. Så det ble mange tårer. Jeg tror jeg gråt hver gang Ole Paus sang, sier Marion Ravn, som er blant årets deltakere.

I januar er det også premiere på en ny «Idol»-sesong, ti år etter at Kurt Nilsen ble den første norske vinneren av sangkonkurransen noensinne.

- Det er helt spesielt å være på andre siden av bordet, sier Nilsen, som konkluderer med at han ville sendt seg selv videre i konkurransen.

I år er Nilsen, sammen med Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig i dommerpanelet.

- Det er litt som det første samleiet; vondt og godt, sier Dansken.

Dagbladet oppdaterer saken.