DEBATT

Debatt: Ruspolitikk

Dette kan få katastrofale konsekvenser

Norske foreldre har nå heldigvis våknet og kommer til å følge partienes politikkutvikling på rusområdet nøye.

SKADELIG UTGANGSPUNKT: Det er vanskelig å forestille seg hvordan forslaget fra Unge Høyre om å teste narkotika på festivaler og helsestasjoner, skal «sørge for at narkotikaen man tar er trygg», så lenge det dreier seg om helseskadelige substanser i utgangspunktet. Foto: Amy Harris / Invision / AP
SKADELIG UTGANGSPUNKT: Det er vanskelig å forestille seg hvordan forslaget fra Unge Høyre om å teste narkotika på festivaler og helsestasjoner, skal «sørge for at narkotikaen man tar er trygg», så lenge det dreier seg om helseskadelige substanser i utgangspunktet. Foto: Amy Harris / Invision / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Som svar på mitt innlegg der jeg etterlyser en resolutt styrking av narkotikaforebyggende arbeid mot ungdom, har Foreningen for Human Narkotikapolitikk publisert kronikken «Rusmiddeltesting på festivaler redder liv».

Men den kommer imidlertid knapt inn på det temaet. Ikke så rart kanskje, det er vanskelig å helt forestille seg hvordan forslaget fra Unge Høyre om å teste narkotika på festivaler og helsestasjoner, skal kunne «sørge for at narkotikaen man tar er trygg» så lenge det dreier seg om helseskadelige substanser i utgangspunktet.

Og hvorfor stoppe med helsestasjonene? Hvis dette først kan redde liv, så burde vel helsesøster ved hver videregående skole vært utstyrt med et laboratorium for narkotikatesting? Og det er vel ikke meningen å begrense det til testing av MDMA for PDMA? De til enhver tid populære rusmidler bør vel kunne testes for dusinvis av aktuelle tilsetningsstoffer?

Selv om man skulle investert millioner på hvert teststed for en slik noenlunde utfyllende testing, så står vi likevel igjen med flommen av nye syntetiske rusmidler som ustanselig skapes av kjemikere i kinesiske laboratorier som det ikke finnes tester for. Og som man uansett heller ikke kjenner konsekvensene av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer