GIFTER SEG: I de populære bøkene som dikter videre på historien om Prinsesse Leia (Carrie Fisher) og Han Solo (Harrison Ford), gifter de seg og får tvillinger. Ingen vet hva som skjer med romparet når Disney skal filme fortsettelsen på den originale trilogien. Foto: Scanpix/Lucasfilm Ltd
GIFTER SEG: I de populære bøkene som dikter videre på historien om Prinsesse Leia (Carrie Fisher) og Han Solo (Harrison Ford), gifter de seg og får tvillinger. Ingen vet hva som skjer med romparet når Disney skal filme fortsettelsen på den originale trilogien. Foto: Scanpix/Lucasfilm LtdVis mer

- Dette kan gå bra. Eller ikke

Skeptiske, men forventningsfulle Star Wars-fans mottok nyheten om at det kommer tre nye filmer.

(Dagbladet): Romoperaentusiaster verden over mottok i går kveld tiårets filmnyhet, minst:

Disney-konsernet kjøper Star Wars-produsenten Lucasfilm og lager en tredje trilogi i filmserien. Akkurat slik regissør George Lucas ifølge Star Wars-folkloren opprinnelig så for seg.

Lucas sjøl, som lenge har benektet ryktene om flere Star Wars-filmer, trekker seg tilbake til en konsulentrolle, og slipper til nye krefter på manus- og regisiden. Hans mangeårige samarbeidspartner Kathleen Kennedy blir produsent.

Vantro En oppglødd fanskare gikk i går til sine blogger for å uttrykke både spenning og skepsis over nyheten.

- Prequel-filmene var en katastrofe. Kan feilene rettes opp? spør en vantro Eric Eisenberg på Cinema Blend.

- Det hadde vært bedre om Star Wars bare døde hen, slik det burde etter Episode 1, skriver filmbloggeren Filmdrunk.

- Men når det er sagt er det ikke mulig for Disney å gjøre Lucasfilm dårligere enn Lucasfilm allerede gjør, skriver han.

- Serien har stagnert kreativt. Dette kan bli bra. Eller ikke, kommenterte en Facebook-bruker ifølge Reuters, som i går kveld gikk det uvanlige skritt å sende ut en twittermelding bare for å presisere at Star Wars-nyheten ikke er tull.

Helt ny historie Den foreløpig tittelløse episode 7 kommer i 2015, med to oppfølgere i jevnt trav og en historie som utspiller seg etter den originale trilogien fra 1977-1983.

Det er også duket for et pandemonium av nye produkter og effekter når Star Wars-universet, med sitt vell av figurer, kjøretøy og lokasjoner, blir en del av et av verdens største medie- og underholdningskonsern.

Du kan dessuten regne med flere Star Wars-relaterte attraksjoner i Disneys fornøyelsesparker.

GJENSYN? Det er uklart om Fisher og Mark Hamill (Luke Skywalker) er påtenkt roller i de nye filmene. Her sammen med George Lucas (til venstre) i forbindelse med relanseringen i 1997. Foto: Scanpix
GJENSYN? Det er uklart om Fisher og Mark Hamill (Luke Skywalker) er påtenkt roller i de nye filmene. Her sammen med George Lucas (til venstre) i forbindelse med relanseringen i 1997. Foto: Scanpix Vis mer

Mange fans har også fått et nytt håp om at den originale trilogien omsider skal gis ut på Blu-ray slik den framsto da den kom, og uten de til dels omfattende endringene som er gjort i ettertid - ikke minst i forbindelse med oppussingen og relanseringen på slutten av 90-tallet.

- På dette punktet har Lucas vært sta. Men Disney vil bare se dollartegn, kommenterer MTV News.

Ifølge E! Online skal de nye filmene baseres på en helt nyskreven fortelling og ikke forholde seg til de mange populære tegneseriene, romanene og rollespillene som allerede har diktet videre på skjebnen til Luke Skywalker, Han Solo og prinsesse Leia Organa etter at den onde Keiseren og hans Imperium ble nedkjempet i «Return of the Jedi» (1983).

Regissør Spekulasjonene går høyt om hvem som skal få regissere fortsettelsen på Star Wars, etter at George Lucas' egenproduserte «prequel»-trilogi fra 2001-2005 ble høyst variabelt mottatt av fansen.

Jon Favreau («Iron Man»), J.J. Abrams («Star Trek», «Super 8») og Katherine Bigelow («The Hurt Locker») er blant navnene som kastes opp i lufta av bloggen Zap2it.

Hvem som skal spille i filmene, og skuespillere som Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher skal returnere til rollene de spilte på 70- og 80-tallet er ikke klart.