Dette kan gi håp

Konsertarrangører i Newcastle har funnet en kreativ løsning på avstandsproblemet, men norske kolleger er skeptiske.

HOLDT AVSTAND: Tirsdag spilte Sam Fender konsert på Virgin Money Unity Arena i Newcastle. Fansen fikk følge konserten i grupper på maks fem, sittende eller stående på hver sin plattform. Foto: NTB SCANPIX
HOLDT AVSTAND: Tirsdag spilte Sam Fender konsert på Virgin Money Unity Arena i Newcastle. Fansen fikk følge konserten i grupper på maks fem, sittende eller stående på hver sin plattform. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Denne uka skulle tusenvis av mennesker vært samlet foran konsertscenene på Øyafestivalen i Oslo. Slik ble det ikke i år, takket være Covid-19. Men bildene fra den første av to stadionkonserter med Sam Fender - som for øvrig også skulle spilt på Øya - i Newcastle denne uka, kan ha gitt nytt håp til mange konserthungrige mennesker.

I stedet for å stå tett i tett foran scenen, ble publikum geleidet i små grupper til hver sin inngjerdede plattform, der de kunne følge konserten i trygg avstand fra andre publikummere enn de som allerede tilhørte deres avtalte kohort.

Konseptet ligner drive in-konsertene som har vært arrangert tidligere, også i Norge, men arrangøren SSD Concerts mener det er en viktig forskjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer