Dette kan gi håp

Konsertarrangører i Newcastle har funnet en kreativ løsning på avstandsproblemet, men norske kolleger er skeptiske.

HOLDT AVSTAND: Tirsdag spilte Sam Fender konsert på Virgin Money Unity Arena i Newcastle. Fansen fikk følge konserten i grupper på maks fem, sittende eller stående på hver sin plattform. Foto: NTB SCANPIX
HOLDT AVSTAND: Tirsdag spilte Sam Fender konsert på Virgin Money Unity Arena i Newcastle. Fansen fikk følge konserten i grupper på maks fem, sittende eller stående på hver sin plattform. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka skulle tusenvis av mennesker vært samlet foran konsertscenene på Øyafestivalen i Oslo. Slik ble det ikke i år, takket være Covid-19. Men bildene fra den første av to stadionkonserter med Sam Fender - som for øvrig også skulle spilt på Øya - i Newcastle denne uka, kan ha gitt nytt håp til mange konserthungrige mennesker.

I stedet for å stå tett i tett foran scenen, ble publikum geleidet i små grupper til hver sin inngjerdede plattform, der de kunne følge konserten i trygg avstand fra andre publikummere enn de som allerede tilhørte deres avtalte kohort.

Konseptet ligner drive in-konsertene som har vært arrangert tidligere, også i Norge, men arrangøren SSD Concerts mener det er en viktig forskjell.

- Når bilen ikke er der, får du plutselig en mye mer gig-aktig atmosfære. Vi prøvde å komme så nærme den gamle gig-opplevelsen som mulig, og vi måtte gå mange runder med lokale styresmakter, men vi fikk det til å funke, sa Steve Davies, direktør for SSD Concerts, til Rolling Stone i juli.

Konsertene med Sam Fender er de to første av flere konserter som skal arrangeres på Virgin Money Unity Arena, som egentlig er en travbane. Senere står band som The Libertines, Van Morrison og The Two Door Cinema Club for tur. Arenaen har i utgangspunktet plass til opptil 20 000 mennesker, men ifølge Rolling Stone vil disse konsertene bare tillate 2500. Mat og drikke må bestilles på forhånd, og blir utdelt samtidig som publikum ankommer arenaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer