- Dette kan hende alle par

Filmskaper Ole Giæver (33) fikk flest spørsmål om hvorfor han hadde laget film om et lesbisk par.

DOUBLE-DATE: Regissør Ole Giæver deltar i sideprogrammet Panorama under Filmfestivalen i Berlin med debutfilmen «Fjellet». Med seg har han samboeren Marte Magnusdotter Solem, som også spiller i filmen, skuespiller Ellen Dorrit Petersen, som spiller den andre hovedrollen, og Petersens samboer Ola Fløttum, som har laget musikken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
DOUBLE-DATE: Regissør Ole Giæver deltar i sideprogrammet Panorama under Filmfestivalen i Berlin med debutfilmen «Fjellet». Med seg har han samboeren Marte Magnusdotter Solem, som også spiller i filmen, skuespiller Ellen Dorrit Petersen, som spiller den andre hovedrollen, og Petersens samboer Ola Fløttum, som har laget musikken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): - Jeg bare hoppet rundt i huset og ropte woohoo! sier regissør Ole Giæver.

- Det er en stor ære å være invitert hit.

Med babyer For litt over en måned siden fikk han beskjed om at debutspillefilmen hans, «Fjellet», var plukket ut til å delta i sideprogrammet Panorama under Filmfestivalen i Berlin. «Fjellet» handler om et lesbisk par som har opplevd en tragedie og forsøker å finne sammen igjen i løpet av en fjelltur.

I går var Giæver på plass i filmbyen sammen med samboeren Marte Magnusdotter Solem, som er skuespiller og har en av hovedrollene i filmen, skuespiller Ellen Dorrit Petersen, som spiller den andre hovedrollen, og Petersens samboer, komponist Ola Fløttum, som har laget musikken til filmen. Begge hovedrolleinnehaverne ble nylig mødre, og de to babyene er også med på lasset til Berlin. Lavbudsjett «Fjellet» er laget uten offentlig filmstøtte, og Giæver måtte ta opp et personlig lån på 300 000 kroner for å kunne lage filmen sin.

- Men jeg vil ikke at den skal sees som en lavbudsjettfilm. Den handler om kvaliteter du ikke får for penger, som talent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer