Dom i dag:

Dette kan skje med Asap Rocky

I dag faller dommen i saken mot Asap Rocky og de to mennene som er siktet for kroppsskade i Sverige.

GÅR TIL ANGREP: En video som ble tatt i Stockholm søndag 30. juni, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag klokka 14.00 kommer Stockholm tingrett med sin dom i saken mot rapperen Rakim Mayers, bedre kjent som Asap Rocky. Han er sammen med to menn tiltalt for kroppsskade etter en voldshendelse i Stockholm sentrum.

- Ikke frikjent

Etter en intens rettssak som fant sted i begynnelsen av august, bestemte Stockholm tingrett at det ikke lenger fantes grunnlag for varetektsfengsling. De tre tiltalte ble derfor sluppet fri i påvente av en dom. Beslutningen ble møtt med jubel fra både pårørende og de tiltalte, som hadde sittet fengslet om lag en måned.

- At han nå ble sluppet fri fra varetekt, betyr ikke at han kommer til å bli frikjent når dommen kommer - og det finnes fremdeles en risiko for at han må vende tilbake til svensk fengsel i noen uker, skriver Expressens krimekspert Fredrik Sjöshult i en kommentar.

Kjennelsen er ventet å komme nøyaktig klokka 14.00, sammen med en eventuell straffutmåling dersom dommerne skulle komme fram til at en eller flere av de tiltalte er skyldige.

Kan risikere fengsel

Aktor krever seks måneders fengsel, og mener dessuten at Mayers skal dømmes strengere enn de to andre. Forsvarerne på sin side krever full frifinnelse for sine klienter, men har også foreslått samfunnstjeneste som et alternativ til fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer