Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette kan umulig krenke noen

Nakenbilde-nekt på Londons T-bane.

Ledelsen for kollektivtransporten i London får skarp kritikk for å ha nektet å henge opp et klassisk aktmaleri på undergrunnsbanen. Ledelsen tror reisende kan føle seg krenket av nakenbildet av kjærlighetsgudinnen Venus.

Bildet skulle henges opp som lokkemiddel for en forestående utstilling av verker av Venus-bildets skaper, den tyske maleren Lucas Cranach den eldre (1472-1553). Men London Underground mener dette ville bryte forbudet mot «åpenbart seksuelt» preget reklame.

- Dette er ren og skjær galskap, bildet ble malt for rundt 500 år siden. Et slikt klassisk maleri kan umulig krenke noen, og jeg ber ledelsen for London Underground tenke over saken på nytt, sa parlamentarikeren John Whittingdale torsdag.

Konservative Whittingdale er leder for Underhusets komité for kultur, medier og sport. En talsmann for London Underground påpekte at millioner av mennesker reiser med deres tog hver dag og mente at de bør slippe nakenhet - også i klassisk kunstnerisk form.

Det prestisjetunge britiske kunstakademiet Royal Academy, som skal arrangere Cranach-utstillingen, er skuffet over London Undergrounds innstilling. Nå vurderer akademiet å lage reklameplakater med motiver fra andre Cranach-bilder.

(NTB)

KRENKENDE? Dette bildet av en naken Venus, malt av Lucas Cranach den eldre (1472-1553), ble visst for mye for enkelte i London Underground. Foto: BEN STANSALL / AFP / SCANPIX
KRENKENDE? Dette bildet av en naken Venus, malt av Lucas Cranach den eldre (1472-1553), ble visst for mye for enkelte i London Underground. Foto: BEN STANSALL / AFP / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media