Dette kan være en av høstens beste krimbøker

Jan-Erik Fjell tar et stort skritt i riktig retning.

TREFFER PÅ TREDJE: Jan-Erik Fjell er ute med sin tredje krim. Mye bedre enn den forrige, mener anmelderen.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TREFFER PÅ TREDJE: Jan-Erik Fjell er ute med sin tredje krim. Mye bedre enn den forrige, mener anmelderen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Fredrikstadforfatter Jan-Erik Fjell fikk den best tenkelige start på karrieren. Debuten «Tysteren» sikret ham Bokhandlerprisen og ble en favoritt blant krimleserne.

Jeg leste den ikke selv, men jeg leste oppfølgeren «Skyggerom», og sant å si ble jeg ikke veldig imponert.Derfor er det gledelig å konstatere at «Hevneren», bok nummer tre med den narsissistiske Kripos-etterforskeren Anton Brekke i hovedrollen, er mye bedre.

Det er slett ikke umulig at den havner høyt opp på lista når status for krimhøsten skal gjøres opp ved juletider.  

Bred appell

«Hevneren» tilhører den typen kriminalroman som henvender seg til det bredest tenkelige lag av lesere: Den er smart uten å være krevende, den er formelpreget uten å virke uoriginal, den er passe skummel, passe morbid, den har en nøye uttenkt spenningskurve og ikke minst: opptil flere overraskende vendinger mot slutten.

Handlingen foregår på tre tidsplan. Vi følger den norskættede Danny Larsen, som havner på det beryktede fengselet Alcatraz i 1961. Vi følger en gruppe nordmenn som drar til USA for å overvære en Metallica-konsert i 1994. Og vi følger Anton Brekke i nåtid. Hans lidenskap for poker har fått ham degradert til patruljerende politi i Fredrikstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer