HVA NÅ?:  «Broen»- fansen satt igjen med flere spørsmål etter gårsdagens sesongavslutning. TV-entusiast Asbjørn Slettemark spekulerer på hva som kan skje i sesong tre. Foto: SVT
HVA NÅ?: «Broen»- fansen satt igjen med flere spørsmål etter gårsdagens sesongavslutning. TV-entusiast Asbjørn Slettemark spekulerer på hva som kan skje i sesong tre. Foto: SVTVis mer

Dette kan vi vente av neste sesong av «Broen»

- Det mest spennende er hva de vil gjøre med Saga.

(Dagbladet): I går ble siste episode i andre sesong av den svenskdanske suksesserien «Broen» sendt på norsk tv. På søndag ble episoden sendt på svensk og dansk tv, og siden da har debatten rast på sosiale medier.

På Broens offisielle Facebook-side og på Twitter er det mange som er skuffet over sesongslutten. «Forvirrende», «Lite oppklarende», «skuffende», «rar» og «deprimerende», skriver fansen om avslutningen og flere påpeker at de sitter igjen med mange spørsmål.

- Hvorfor måtte det slutte sånn? Vi vil ha mer, skriver flere.

Men svarene kommer ikke før tidligst i 2015. Allerede nå bekrefter en av manusforfatterne bak serien, svenske Hans Rosenfeldt, at det jobbes med en tredje sesong.

- Vi venter på beskjed fra kanalene, som skal komme i januar. Serien har vært en kjempesuksess så det lover godt. Får vi et ja begynner innspillingen neste høst, sier Hans Rosenfeldt, til svenske Aftonbladet.

Vil overraske Får den tredje sesongen klarsignal vil den være sendeklar høsten 2015. Det avhenger også av om de to hovedkarakterene i serien, spilt av svenske Sofia Helin og Kim Bodnia, ønsker å være med. Ifølge Aftonbladet skal begge skuespillerne være positive til en ny sesong.

I et intervju med den svenske avisa Expressen forteller Rosenfeldt litt mer om hvordan manusforfatterne ser for seg sesong tre:

- Jeg kan si dette, at vi setter oss ned og prøver å overraske igjen. Sesong én har vært svært vellykket, og sesong to har vært enda bedre, så nå jobber vi hardt slik at vi ikke bare gjentar oss selv men blir dypere og endrer det vi tror vi kan endre i sesong tre. Vi har noen ideer om hvordan vi kan gjøre tredje sesong minst like interessant.

Norsk karakter Til NRK forteller også en av seriens manusforfattere Nikolaj Scherfig at minst en av de gjennomgående karakterene i tredje sesong vil være norsk.

- Vi synes det er veldig hyggelig at en så stor andel av norske tv-seere følger med på «Broen». Derfor vil jeg avsløre at vi veldig gjerne vil putte noe norsk inn i den tredje sesongen.

Journalist og tv-entusiast Asbjørn Slettemark, som også driver krimbloggen OP-5.no, har fulgt begge sesongene av Broen i spenning.

- Det er en serie som ikke forteller oss noe som helst annet utover en spennende historie. Jeg har en del å utsette på begge sesongene, men samtidig har jeg tatt meg i å glede meg til hver episode, sier han til Dagbladet.

Selv syntes han det var en god avslutning på den andre sesongen - der alt hang på greip. Han tror manusforfatterene bevisst har valgt en åpen slutt for å holde spenningen oppe for en tredje sesong.

Fansen spekulerer nå på hva som vil skje videre, og dersom du ikke vil vite hva som skjer i siste episode, så må du slutte å lese nå.

I løpet av to sesonger har tv-publikummet blitt vitne til at de to hovedkarakterene, Saga og Martin, har blitt stadig mer knyttet til hverandre og ryktene om en mulig romanse har florert. I gårsdagens episode fikk vi imidlertid se at Saga får Martin arrestert for å ha drept karakteren Jens, som var morderen i første sesong.

- Martin som konsulent? - Jeg tror de kommer til å holde på denne spenningen mellom Saga og Martin. Kanskje Saga vil bruke Martin som konsulent mens han sitter i fengsel i neste sesong? Eller kanskje hele plottet i sesong tre blir at de skal finne ut hvem som har «framet» Martin for drapet, for han innrømmet det jo ikke?, spekulerer Slettemark og fortsetter:

- Også er det nok noen som finner på en gal konspirasjon, og videre blir en mengde rike folk drept - også har vi det i gang, sier han og ler.

Han har full tro på at manusforfatterene vil klare å lage en minst like spennende tredje sesong.

- De har vist at de er i stand til å formidle usannsynligheter, «plot»-tvister og utvikle karakterene i tillegg til å stadig toppe spenningsnivået. Det mest spennende er hva de kommer til å gjøre med Saga-karakteren. Det virker som de vil gjøre henne mindre endimensjonal, mener Slettemark.

I et intervju med NRK om neste sesong av serien sier manusforfatter Hans Rosenfeldt at de kommer til å endre noe på karakteren, etter mye kritikk. Flere har kritisert hennes karakter for å være for overdrevet. Rosenfeldt innrømmer at det var en feil å gjøre henne så karikert i sesong to.

- Ja, det er et manusmiss og en feil fra vår side. Jeg angrer på at vi lagde scenene som var rene humorscener, sier han til NRK.

 TV-ENTUSIAST:  Asbjørn Slettemark har fulgt Broen i spenning, og har flere tanker om hvordan sesong tre vil bli.   Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TV-ENTUSIAST: Asbjørn Slettemark har fulgt Broen i spenning, og har flere tanker om hvordan sesong tre vil bli. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer