Dette klarer ikke Norge

Munch-utstillinger gjør kanonsuksess verden over, men i Oslo sitter Munchs kunst fast i en politisk hengemyr. Det sjokkerer franske eksperter.

REKORDBESØK: Disse lokalene i Centre Pompidou i Paris har aldri opplevd så stor pågang som under Munch-utstillingen som holdes i disse dager. Opp mot 7000 besøker utstillingen hver dag. Franske eksperter lar seg overraske over den politiske debatten rundt et nytt Munch-museum i Oslo. Foto: AFP/Scanpix
REKORDBESØK: Disse lokalene i Centre Pompidou i Paris har aldri opplevd så stor pågang som under Munch-utstillingen som holdes i disse dager. Opp mot 7000 besøker utstillingen hver dag. Franske eksperter lar seg overraske over den politiske debatten rundt et nytt Munch-museum i Oslo. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO (Dagbladet): Samtidig som Oslos politikere er i ferd med å avslutte en rotete politisk prosess med et endelig nei til Lambda, har Centre Pompidou i Paris enorm suksess med sin Munch-utstilling.

- Utstillingen har hatt 270.000 besøkende på to og en halv måned, sier pressesjef ved Centre Pompidou, Sébastien Gravier til Dagbladet.

Med opp mot 7000 besøkende om dagen og saktegående køer, har lokalene som viser fram Munch hatt rekordstor pågang. Nå utvides utstillinga med to uker på grunn av den store interessen, og også franske medier har kastet seg over Munch.

- Denne gang har vi fått omtale i medier som vi vanligvis aldri jobber med. Og 99 prosent av kritikkene er positive. Det er helt eksepsjonelt, sier Gravier.

Debatt overrasker Dette står i grell kontrast til den politiske hengemyra som et nytt Munch-museum nå sitter fast i. Oslos politikerne har så langt ikke klart å enes om et nytt signalbygg for Norges største maler.

Pompidous pressesjef har fulgt den norske debatten om plassering av Munch-museet tett, og besøkte selv det nåværende Munch-museet på Tøyen for første gang i juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer