SPOILER: Nytt klipp fra HBO viser mulig allianse mellom Sansa Stark og Daenerys Targaryen. Vis mer

«Game of Thrones»

Dette korte «Game of Thrones»-klippet avslører en ny sterk allianse

En rykende fersk teasertrailer hinter om at to sterke kvinner slår seg sammen i siste sesong av «Game of Thrones».

Natt til i mandag gikk Golden Globe av stabelen i USA, med alt det innebærer av pomp og prakt. Som seg hør og bør, når eliten av verdens skuespillere, film- og tv-skapere samles, var det minst ett høydepunkt som stjal oppmerksomheten blant de oppmøtte.

Nemlig visningen av det som skulle være en liten smakebit av de kommende tv-programmene på HBO.

Et lite tre-sekunders klipp som ble vist, sammen med klipp fra flere andre kommende HBO-serier, under en reklamepause ble nemlig kveldens store snakkis.

3 sekunder

Klipper viste nemlig tre sekunder fra den nye, kommende sesongen av «Game of Thrones» - kanskje historiens aller mest etterlengtede serie.

Spoiler-alarm: Herfra og ut kan det forekomme informasjon og spoilere fra både sesong sju og åtte!

Fordi alle detaljer rundt innspillingen blir holdt strengt hemmelig, og svært lite er kjent om den åttende og siste sesongen gjør det nyheten desto større.

I det ekstremt korte klippet får vi nemlig se et etterlengtet møte mellom karakteren Sansa Stark (spilt av Sophie Turner) og Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), i borggården på Stark-familiens hjem, Winterfell.

- Winterfell er ditt, Deres Nåde, sier Sansa Stark til Daenerys. Og dermed ser en ny allianse ut til å ha blitt bekreftet av den tre sekunders lange teasertraileren.

Sist vi så Nattkongen og hans dødelige gjeng var ved veggen i nord. Dermed vil neste logiske stopp på den iskalde dødsturnéen være nettopp Winterfell.

I traileren, sammen med Daenerys, ser vi også Jon Snow (spilt av Kit Harington) og Jorah Mormont (Iain Glen).

Det betyr også at vi kan vite med sikkerhet at Jon Snow og Daenerys Targaryen rekker fram til Winterfell før hvitvandrerne og Nattkongen rekker å ødelegge alt på sin vei.

USIKKER AVSLUTNING: Fans har vært usikre på framtiden til noen av karakterene etter den nervepirrende avslutningen av den sjuende sesongen av «Game of Thrones». Disse bildene gir nytt håp. Video: HBO / Catherine Donnelly Vis mer Vis mer

Kryptiske trailere

Dette er ikke første gang at «Game of Thrones»-skaperne slipper en teasertrailer av den mer kryptiske sorten.

I begynnelsen av desember kom en 35 sekunder lang teasertrailer, som på tross av å ikke vise en eneste karakter, var stappfull av både symbolikk og hint om hva som kommer til å skje i den store serieavslutningen.

- Traileren hinter om at Daenerys og dragene hennes vil ta rotta på Cersei først, samtidig som Nattkongen angriper henne og Jon, og til slutt blir det ilddrage mot isdrage, kunne Dagbladets anmelder Marie Kleve blant annet dedusere etter å ha sett og analysert den gåtefulle traileren.

I forbindelse med sesongavslutningen på «Sharp Objects» i fjor sommer, la TV-giganten ut en promovideo som likner svært mye på den som kom i natt, med små smakebiter fra HBO kommende storsatsinger.

Selv om de fleste av de raske klippene som ble vist var fra tidligere sesonger, viste et lite utdrag på noen få sekunder av det som først ser ut som en gammel scene, seg å være fra sesong åtte.

Om lag 1.10 ut i promovideoen kan vi se Jon Snow gi Sansa Stark en klem i det som ser ut til å være Winterfell. Dette minner veldig om gjensynsscenen mellom de to i sesong 6, men begge er eldre, og det er en ganske annen stemning dem imellom.

Det store slaget

For en måned siden var det den ungarske skuespilleren Vladimir Furdik, som spiller «The Night King», som muligens hadde vært litt for letthendt med informasjon som omhandler den siste sesongen.

I et intervju med den ungarske nettsida Sorozat Wiki snakker nemlig Furdik om det store slaget som har vært ventet helt siden begynnelsen av «Game of Thrones».

At det i løpet av denne siste sesongen vil komme et eller annet oppgjør, vil nok mange se på som en selvfølgelighet. Men at dette store slaget kommer til å skje ganske tidlig i sesongen, kommer kanskje som en overraskelse.

Det vil det altså gjøre, ifølge Furdik.

- I den tredje delen av den siste sesongen er det et slag som skaperne har tenkt at skal bli det største i tv-historien. Nesten hele episoden kommer til å handle om dette slaget, og den vil vare omtrent en time, sier han i intervjuet.

Den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones» har premiere i april 2019. Datoen er foreløpig ikke kjent, men det er altså bare noen måneder til fansen kan gjøre seg klar til å ta farvel med serien.