Dette koster PlayStation 3

... og den er ikke billig.

(Dagbladet.no): I dag ble den norske prisen på Sonys kommende spillmaskin PlayStation 3 satt.

Etter moms må du ut med rundt 6000 kroner for maskinen som lanseres den 23. mars i år.

Økt pris

Nettbutikken Komplett.no er en av de første butikkene som har satt en endelig pris på 5995 kroner for maskinen, etter å ha operert med en forhåndssalgspris på 5495 kroner fra september i fjor.

- Vi fikk en indikasjon på en pris i fjor, nok til at vi følte vi hadde spillerom til å sette en pris. I forrige uke fikk vi beskjed om at distributøren Nordisk Film hadde fått en høyere pris fra Sony, og dermed måtte øke prisen ut til forhandlere, forteller Eilif Kiland i Komplett.no til Dagbladet.no.

- Sony står fortsatt fast ved den veiledende prisen som ble satt i fjor, men har økt prisen de bruker ut til forhandler slik at mellomleddet sitter igjen med mindre. Valutaen mellom euro og kroner har ikke endret seg, men det kan kanskje ha noe med forskjell mellom yen og euro, sier Kiland.

Endelig pris først nå

- Vi har i en god stund gått ut med en estimert pris på mellom fem og seks tusen kroner til de forhandlerne som har bedt om det, men det er først nå vi har fått den endelige prisen, forteller Espen Tollefsen i Nordisk Film Interaktiv til Dagbladet.no.

DYR MASKIN: PlayStation 3 vil koste rundt 6000 kroner ved lanseringen den 23. mars i år. Foto: SONY
DYR MASKIN: PlayStation 3 vil koste rundt 6000 kroner ved lanseringen den 23. mars i år. Foto: SONY Vis mer

At prisen er på rundt 6000 kroner, altså rundt ti ganger dollarprisen på 599, er ikke uvanlig i forhold til tidligere lanseringer, forteller Tollefsen:

- Det er en tendens at hver gang vi har regnet oss frem til en utsalgspris på en spillmaskin, med alle fraktkostnader og avgifter tatt med i beregningen, så ender vi opp på et beløp som er rundt ti ganger prisen i dollar.

Nedgang i salget 

Kiland er ikke spesielt begeistret for prisjusteringen:

- Det er helt utrolig at den ble enda dyrere. Vi forventet egentlig at prisen skulle settes ned, men nå sitter vi ikke igjen med noe særlig profitt. Vi har forhåndssolgt grådig mange konsoller til 5495 kroner allerede, og denne prisen blir stående. Det er vel en slags bonus til kundene som var tidlig ute, sier Kiland.

Det at prisen nå er økt har fått en direkte innvirkning på hvor mange som bestiller maskinen.

- Salget har dessuten fått en umiddelbar brems. Fra å selge et tosifret antall maskiner hver dag, har vi nå gått ned til et ensifret antall etter at prisen ble satt opp. Det ser ut som om vi er i nærheten av en smertegrense for hva folk er villige til å betale for en spillmaskin, sier Kiland.

Mye av grunnen til at prisen på PlayStation 3 er høy, er at den kommer levert med en innebygget BluRay-spiller som lar deg spille av det nye HD-diskformatet. Den dyreste modellen til Xbox 360 går nå for rundt 3000 kroner, mens utsalgsprisen på Nintendos Wii er rundt 2500 kroner.