Dette kunne vært bra Wii-golf

«Pangya! Golf With Style».

PÅ ØYA PANGYA handler alt om golf. Bisarr golf. Golf som spilles med eksplosive baller, caddies som flyr på kosteskaft og alt fra paraply til sugekopp som golfkølle.

Ved første øyekast ser det ut som et lekent spill som ikke tar seg selv så alvorlig, men under den barnslige fasaden skjuler det seg en avansert golfsimulator som setter både evner og tålmodighet på prøve.

I UTGANGSPUNKTET spilles «Pangya» med Wii-kontrollen holdt som en golfkølle, og man svinger den som i ekte golf. Dette tar lang tid å lære seg, og selv når du har mestret det ultimate skuddet føles skuddene ofte veldig tilfeldige.

Heldigvis finnes det en knappe-modus som gjør at du slipper å svinge - og denne er dessverre også mye mer effektiv mot dine virtuelle motstandere.

For en nybegynner i golf kan disse motstanderne fortone seg som pinlig vanskelige, noe som gjør at du fort opp ender i knappe-modus. Med det mister også spillet den ene funksjonen som gjør at det ble laget for Wii.

DETTE ER IKKE så ille, hadde det ikke vært for at «Pangya» er basert på det gratis onlinespillet «Albatross 18». «Pangya» har ironisk nok ingen muligheter for onlinespilling mot andre.

Et eller annet sted ute i verden finnes det en person som liker gjennomførte golfsimulatorer og storøyde karakterer fra asiatisk populærkultur. Du må dessverre være en slik person for å få stort ut av «Pangya! Golf With Style».

Og det er synd, for det virker som et spill du lett kan bruke atskillige timer på - bare du er interessert nok.