Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette låtsamarbeidet fikk hele Karl Johan til å stoppe opp

Hør Ida Jenshus og en av Norges beste gitarister.

(Dagbladet): I dag var det klart for Amund Maarud (32) med band, samt Ida Jenshus (26) på Egertorget i Oslo.

Deres bidrag til årets Julemusikantene fikk store deler av Karl Johan til å stoppe opp midt i julestria. Med eminente gitarprestasjoner fra bluesrock-artisten Maarud, og klokkeklare strofer fra countryrock-artisten Jenshus, fikk publikum også oppleve en urpremiere på det ferske samarbeidet.

- Jeg og Amund har ikke gjort så mye sammen tidligere. Vi spilte én konsert sammen i går og skal spille igjen i kveld. Vi har lenge gått og pønsket på et samarbeid, og kjemien klaffet fra første stund, sier Ida Jenshus til Dagbladet.

Som artister har de begge gjort stor suksess i løpet av sin relativt korte musikerkarriere.

- Alt eller ingenting For mange er Maarud kjent som en av de beste blues-gitaristene i Norge. Jenshus på sin side har vunnet Spellemann for samtlige tre utgitte album. Likevel påpeker begge at det er en tøff industri å skulle overleve i.

BEGEISTRET: Det var svært mange som fulgte konserten. Amund Maarud spilte med sitt faste band bestående av Henrik Maarud, Egil Stemkens, Simen Aanerud og Bendik Brænne. Foto: Anders Grønneberg
BEGEISTRET: Det var svært mange som fulgte konserten. Amund Maarud spilte med sitt faste band bestående av Henrik Maarud, Egil Stemkens, Simen Aanerud og Bendik Brænne. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Dersom man tenker i tradisjonell forstand så er det vanskelig å overleve som artist. Man blir i disse dager avhengig av å tjene penger på live-opptredener i mye større grad enn tidligere, sier Amund Maarud.

- Det er klart at det er vanskelig å skulle leve av noe man selv skaper som ikke er en A4-jobb. Grunnen til at vi likevel fortsetter er fordi vi elsker det vi holder på med. For min del er det alt eller ingenting, det finnes ikke noe sikkerhetsnett, sier Jenshus.

Jobber med album Idas første Spellemann fikk hun tildelt i 2008. Siden den gang har hun innkassert to priser til med to års mellomrom. Ifølge kurven burde man kunne forvente et nytt album fra Steinkjer-jenta også til neste år. Overfor Dagbladet kan hun røpe at det slettes ikke umulig.

- Det er ikke usannsynlig. Akkurat nå er jeg ferdig med en lang Norges-turné, samt at jeg bedriver litt andre prosjekter på siden. Hovedsakelig skriver jeg på nytt album nå, hvor jeg leker med forskjellige ideer og prøver ut nye ting.

Fra konsert på Egertorger i Oslo, går turen for duoen og bandet videre til nok en konsert på Kongsvinger i kveld. Hvorvidt man får se dem sammen i større grad framover, gjenstår å se.

HELT MAGISK:  Amund Maarud møter fansen, som takker for konserten.

 Foto: Anders Grønneberg
HELT MAGISK: Amund Maarud møter fansen, som takker for konserten. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Akkurat nå har vi det utrolig morsomt å spille sammen. Begge har stor respekt for hverandres musikk. Det startet her, så får vi se hvordan det blir i framtida.

Allerede neste uke kan man oppleve flere bidrag fra årets julemusikanter. I faktaboksen til høyre i artikkelen får du en oversikt over hvilke band og artister som skal opptre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media