- Dette lukter lang vei

Giske får kjeft for tv-monopol.

ENDRET KONSESJONEN: Samferdelsdepartementet endret konsesjonen, slik at RiksTV nå blir eneste aktør i det digitale bakkenettet. Kulturminister Trond Giske forsvarer beslutningen. FOTO: SCANPIX
ENDRET KONSESJONEN: Samferdelsdepartementet endret konsesjonen, slik at RiksTV nå blir eneste aktør i det digitale bakkenettet. Kulturminister Trond Giske forsvarer beslutningen. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg synes dette lukter lang vei, sier Ulf Erik Knudsen, kulturpolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

Han er på krigsstien, etter at regjeringen i dag besluttet å endre konsesjonsvilkårene, slik at RiksTV blir den eneste aktøren som får tilby kanaler i det digitale bakkenettet. I konsesjonssøknaden fra NTV var det et viktig poeng at det skulle gis plass til flere aktører.

- Denne saken burde ha vært oppe i Stortinget, men i stedet velger regjeringen å avgjøre saken mens alle er på ferie. Dette er jeg sterkt kritisk til, sier Knudsen.

- UheldigStortingsrepresentant Ola T. Lånke (KrF) sier saken svekker hele konsesjonsordningen.

- Det er uheldig at departementet endrer konsesjonsbestemmelsene når spillet allerede er i gang. Da kan man lett få inntrykk av at man kan skrive hva som helst i en søknad, og så få den endret når løftene ikke lar seg oppfylle, sier Lånke.

Trond Giske og Samferdselsdepartementet har valgt å høre på RiksTV, som hevdet at det ikke var økonomisk grunnlag for en konkurrent i bakkenettet. Selskapet - som er eid av NRK, TV 2 og Telenor - har fått langt færre abonnenter enn det de hadde kalkulert med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer