«Valkyrien»

Dette «lyver» de om i NRKs suksesserie. Dagbladet har faktasjekket «Valkyrien»

Nei, det er ikke bare 457 tilfluktsrom i Oslo og Akershus.

OVERBEVIST OG PARANOID: Det ikke rent få påstander undergrunnskongen Leif, spilt av Pål Sverre Hagen, kommer med i NRK-serien «Valkyrien» for å underbygge sitt dystopiske verdensbilde. Foto: Tordenfilm / NRK
OVERBEVIST OG PARANOID: Det ikke rent få påstander undergrunnskongen Leif, spilt av Pål Sverre Hagen, kommer med i NRK-serien «Valkyrien» for å underbygge sitt dystopiske verdensbilde. Foto: Tordenfilm / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nærmere 900 000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen da «Valkyrien» hadde premiere på NRK. En av de sentrale rollene, Pål Sverre Hagens gjennomkorrupte karakter, Leif, arbeider som teknisk ansvarlig i Oslo kommunes beredskapsetat.

I løpet av seriens tre første episoder er det ikke rent få påstander den paranoide undergrunnskongen kommer med for å mate sitt dystopiske verdensbilde. Dagbladet er selvfølgelig i aller høyeste grad for et kritisk blikk på tingenes tilstand, men har Leif rett? Og «finnes» han?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer