Du leser nå Dagbladet Pluss
OVERBEVIST OG PARANOID: Det ikke rent få påstander undergrunnskongen Leif, spilt av Pål Sverre Hagen, kommer med i NRK-serien «Valkyrien» for å underbygge sitt dystopiske verdensbilde. Foto: Tordenfilm / NRK
OVERBEVIST OG PARANOID: Det ikke rent få påstander undergrunnskongen Leif, spilt av Pål Sverre Hagen, kommer med i NRK-serien «Valkyrien» for å underbygge sitt dystopiske verdensbilde. Foto: Tordenfilm / NRK Vis mer

«Valkyrien»

Dette «lyver» de om i NRKs suksesserie. Dagbladet har faktasjekket «Valkyrien»

Nei, det er ikke bare 457 tilfluktsrom i Oslo og Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nærmere 900 000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen da «Valkyrien» hadde premiere på NRK. En av de sentrale rollene, Pål Sverre Hagens gjennomkorrupte karakter, Leif, arbeider som teknisk ansvarlig i Oslo kommunes beredskapsetat.

I løpet av seriens tre første episoder er det ikke rent få påstander den paranoide undergrunnskongen kommer med for å mate sitt dystopiske verdensbilde. Dagbladet er selvfølgelig i aller høyeste grad for et kritisk blikk på tingenes tilstand, men har Leif rett? Og «finnes» han?

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer