Anmeldelse: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, Arvingen

Dette må bli en hit

Feelgood, humoristisk kongesnadder og tenåringsproblematikk. «Arvingen» er et kinderegg av en ungdomsbok.

ROYAL SERIE: Anne Gunn Halvorsen (t.v.) og Randi Fuglehaug har skrevet ungdomsromanen «Arvingen», som er første bok i en ny serie om et fiktivt, kongelig tvillingpar. Foto: ASCHEHOUG / AGNETE BRUN
ROYAL SERIE: Anne Gunn Halvorsen (t.v.) og Randi Fuglehaug har skrevet ungdomsromanen «Arvingen», som er første bok i en ny serie om et fiktivt, kongelig tvillingpar. Foto: ASCHEHOUG / AGNETE BRUN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tenk deg at du er seksten år, nyinnflyttet fra småbyen Horten og havner på vestkantens mest snobbete videregående med kongebarna i klassen. I denne fiktive boka er det tvillingene prinsesse Margrethe og kronprins Karl Johan, Kalle blant venner. Tenk deg videre at Kalle, som både er snill og morsom og kjekk, forelsker seg i akkurat deg – og du i ham.

Det er nøyaktig det Lena opplever. Hun burde være overlykkelig. Det er hun ikke. Lena har hemmeligheter hun skammer seg dypt over. Den største er ettåringen Theodor. Han er ikke den søte lillebroren hennes, slik hun later som overfor Kalle. Theo er sønnen hennes, som hun fikk da hun var femten – etterat hun altfor sent oppdaget at hun var gravid og ikke kunne ta abort.

Den unge barnefaren vil ikke vite av Theodor, og Lenas snille foreldre stiller opp. Lena er like engstelig for at Kalle og den strenge og mistenksomme prinsesse Margrethe skal oppdage at hun egentlig flyktet fra Horten fordi hun sto bak Instagram-kontoen Njus. Den la ut sladder om alt og alle – og gjorde henne både venneløs og forhatt i småbyen.

Moderne eventyr

Det driftige forfatterparet Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug har med andre ord skrevet et moderne eventyr om en ganske alminnelig jente som får kronprinsen og halve kongeriket. Der vil si – så eventyrlig er det ikke. Visse deler er realistiske nok, og det er sikkert ikke tilfeldig at Lena både er alenemor og har en såkalt utagerende fortid. Dette er likevel ingen kongelig satire. Tvertimot, kan en si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer