- Dette må det være opp til pressen å vurdere

Per Edgar Kokkvold støtter VG Nett i narkosaken.

STØTTER VG NETT: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at kjennelsen fra Oslo byfogdembete representerer en farlig tendens. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX
STØTTER VG NETT: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at kjennelsen fra Oslo byfogdembete representerer en farlig tendens. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Den norske pressen har tradisjon for å være mer varsomme enn alle andre når det gjelder identifisering, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til Dagbladet.

Likevel er han langt på vei enig i VG Netts redaktør Espen Egil Hansen, som tidligere i dag uttalte seg sterkt kritisk til den ferske kjennelsen i Oslo byfogdembete.

- Vil ikke kunne identifisere noenKjennelsen påla VG Nett å gjerne navnet på den tredje av de narkosiktede kvinnene som sitter fengslet i Bolivia. Det var kvinnens familie som via sin advokat stilte krav om at navnet skulle fjernes.

Redaktør Espen Egil Hansen vill til å begynne med ikke godta kjennelsen - men tidligere i dag ble navnet likevel fjernet fra nettsidene.

— Konsekvensen av den type tankegang vil etter min mening være at norsk presse ikke vil kunne identifisere i noen straffesaker, uttalte Hansen ifølge NTB.

- Jeg er langt på vei enig med ham, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold, og fortsetter:

- Det juridiske aspektet skal jeg ikke blande meg borti. Men det skal sies at behandlingen hos Oslo byfogdembete har vært høyst tvilsom, og at saken har ligget der i flere dager uten at redaktøren er gjort oppmerksom på dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer