Strømmeguide

Dette må du se nå

Trenger du noe å se på? Her er ti strømmeklare og nokså ferske tv-serier og filmer som kan gjøre hjemmekveldene litt mer spennende.

SNAKKISEN: HBO-serien «It’s a Sin» har blitt en snakkis, og med god grunn. Foto: HBO NORDIC
SNAKKISEN: HBO-serien «It’s a Sin» har blitt en snakkis, og med god grunn. Foto: HBO NORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når hjemmekveldene blir lange, og kulda setter inn, da er det godt å vite at det finnes noe for de fleste, der ute i strømmeuniverset.

Enten du vil ha britisk historie, svensk politirealisme, fransk svindelkrim, sørkoreansk romopera, amerikanske superhelter, meksikansk erobring, israelsk krigshistorie, mørk oslohumor eller rånere fra Telemark, så finner du det i en mobilapp nær deg. Her er ti ferske anbefalinger.

«The Dig» på Netflix

Like før andre verdenskrig brøt ut, oppdaget britene det som etter hvert viste seg å være landets største og viktigste arkeologiske middelalderfunn. Det startet med utgravningen av en svær skipsgrav på jordet til enka Edith Pretty, og det er dette som setter i gang handlingen i denne filmen. I likhet med romanen den er basert på har den tatt seg noen ganske store friheter for å kunne fortelle en historie om liv, død, kjærlighet og forgjengelighet. Men det er en overbevisende og rørende historie, og Carey Mulligan og Ralph Fiennes er i storform som Mrs Pretty og den uskolerte utgraveren Basil Brown, som sto for oppdagelsen, men som ikke fikk æren for den før helt nylig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer