SKITTEN POGEPOP: Slutface fra Stavanger er et av Dagbladets åtte utvalgte Bylarm-band i år. De spiller på P3-scenen på fredag og John Dee på lørdag. Foto: Christine

Arctander
SKITTEN POGEPOP: Slutface fra Stavanger er et av Dagbladets åtte utvalgte Bylarm-band i år. De spiller på P3-scenen på fredag og John Dee på lørdag. Foto: Christine ArctanderVis mer

Dette må du se på Bylarm

Her finner du både frekke norsktekster og nordlendinger som får Grammy-vinnere til å skjelve i buksa.

(Dagbladet): 113 band og artister. 14 konsertsteder. 4 dager. Det er forståelig at det kan være vanskelig å få full oversikt over Bylarm, og hva man skal prioritere av musikalsk påfyll, når festivalen og konferansen begynner for fullt i dag.

Derfor har Dagbladet påtatt seg oppgaven med å gjøre jobben litt enklere. Disse bør du få med deg om du skal innom Bylarm.

Møster!
Han kan knapt kalles ung og lovende, men han har vært det også en gang. Nå er Kjetil Møster bare den gode saksofonisten alle vil spille med. Röyksopp, Datarock, King Midas, Store P, Lars Vaular og Sondre Lerche har alle nytt godt av Møsters saksofongenialiteter. På Bylarm stiller han i konstellasjonen Møster!, sammen med blant andre Motorpsycho-duoen Snah og Kenneth Kapstad.

Sondre Justad
Sondre Justad fikk årets Grammy-grossist Sam Smith til i skjelve i buksene da han spilte inn en norskspråklig coverversjon av «Stay With Me» i fjor. «Bli hos mæ» ble nemlig så godt likt at den endte opp som en av høstens mest spilte låter på P3 - og da lofotværingen prøvde å gi den ut som singel satte Smiths låtskrivere ned foten. Han egenproduserte låter er imidlertid også popgull.

Execration
Selv om de fikk mainstreamkjærlighet i form av årets Metal-Spellemannpris, er Execration noe av det beste den norske metal-undergrunnen har å by på. Kast Black Sabbath, Autopsy, 80-talls Darkthrone og gammel Death i cocktailshakeren, og du sitter igjen med et temmelig heftig brygg. 

Drippin
Stavanger-produsenten Erik «Drippin» Spanne befinner seg lysår unna Kygos ufarlige lounge-house med sin basstunge og industrielle instrumental-grime. Alle fra Diplo, Cashmere Cat, FADER, Mixmag og Mass Appeal har trykket ham til sitt bryst. 

Sasha Siem
Den norsk-britiske trettiåringen har fått en god del hype i utlandet for sin knitrete, slentrende, svirrende pop. NME omtaler henne som en blanding av Bjørk og Joanna Newsom, Stereogum trekker fram inspirasjonskilder som Fiona Apple. Slapp albumet «Most of the Boys» i forrige uke. 

Kristian Kristiansen
Kristian Kristensen vant årets Urørt-finale med låta «Lyset», har tidligere vært med i både X-Faktor og The Voice, og har allerede platekontrakt med Warner Music i baklomma. Hans karakteristiske falsett er inspirert av artister som Bon Iver, Jeff Buckley og James Blake. 

Slutface
Stavanger-kvartetten Slutface har kanskje et av tidenes mest misvisende bandnavn. De gjorde småfurore i fjor med den tenåringsbittersøte og superfengende poppunksingelen «Angst»: Forvent et høyenergisk og skranglete sett!

Unge Ferrari
Den syngerappende Hamar-gutten Stig J. Haugen er en av Bylarms unge menn med fløyelsmjuk vokal, frekke norsktekster, klubbsound og Craig David/Frank Ocean-assosiasjoner.

I FARTA: Unge Ferrari. Foto: Michael Ray VC Angeles
I FARTA: Unge Ferrari. Foto: Michael Ray VC Angeles Vis mer
URØRT-VINNER: Kristian Kristensen. Foto: Peter Leon Nilsen
URØRT-VINNER: Kristian Kristensen. Foto: Peter Leon Nilsen Vis mer
NORSKBRITISK: Sasha Siem.
NORSKBRITISK: Sasha Siem. Vis mer
SPELLEMANN-BELØNT: Execration. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SPELLEMANN-BELØNT: Execration. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
SAKSOFONGENI: Kjeil Møster. Foto: NTB Scanpix
SAKSOFONGENI: Kjeil Møster. Foto: NTB Scanpix Vis mer
POPKOMET: Sondre Justad. Foto: Hedvig Jenning
POPKOMET: Sondre Justad. Foto: Hedvig Jenning Vis mer
OMSVERMET: Drippin. Foto: Øystein Grutle Haara
OMSVERMET: Drippin. Foto: Øystein Grutle Haara Vis mer