GONE GIRL: Ben Affleck og Rosamund Pike spiller ektepar i David Finchers thriller fra 2014. Foto: 20th Century Fox
GONE GIRL: Ben Affleck og Rosamund Pike spiller ektepar i David Finchers thriller fra 2014. Foto: 20th Century FoxVis mer

Dette må du se på nett-tv i helga

Nervepirrende thriller, fascinerende science fiction eller ellevill humor.

GONE GIRL

Viaplay

Dette er filmen basert på boka som startet hele bølgen av mørke og obligatorisk uforutsigbare thrillere med «girl» i tittelen.

Ben Affleck spiller en stadig mer desperat ektemann som av gode grunner blir hovedmistenkt når kona Amy (Rosamund Pike) plutselig forsvinner. Thrillerekspert David Fincher («Seven», «Fight Club») regisserer.

BLACK MIRROR

Netflix

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

Netflix har sikret seg visningsrettighetene til de to første sesongene av den britiske antologiserien «Black Mirror», samtidig som de produserer en egen tredje sesong på amerikansk vis.

Dette er novellefilmer om vår nære framtid, som regel knyttet til tankeeksperimenter om teknologi som allerede finnes i dag. Langt fra så tørt som det kan virke; på sitt beste både latter- og tankevekkende.

Den aller første av de seks tilgjengelige episodene er allerede sagnomsust for å ha forutsett en slags skandale med en britisk statsminister og et grisehode. Bare se det. Tredje sesong ventes i oktober.

VICE PRINCIPALS

HBO Nordic

Foto: HBO
Foto: HBO Vis mer

Den nye komiserien fra folka bak salige «Eastbound and Down» kan nytes, nesten i sin helhet, over helga på HBO Nordic. Sesongfinalen slippes mandag.

«Vice Principals», om den beinharde rivaliseringen innad i en high school-administrasjon, er noe av et taktskifte fra superrølpete «Eastbound and Down». Mer troverdig, mer nedpå (tross noen grenseoverskridende øyeblikk) og med mange flere nyanser, både sympatiske og nærmest psykopatiske, å spille på for Danny McBride.