SLEKTSKRØNIKE: 90-tallets beste norske tv-serie kan sees i sin helhet i NRKs arkiver. Foto: Frode Pedersen


20.03.1996

Arkiv: 51.34
SLEKTSKRØNIKE: 90-tallets beste norske tv-serie kan sees i sin helhet i NRKs arkiver. Foto: Frode Pedersen 20.03.1996 Arkiv: 51.34Vis mer

Dette må du strømme i helga

Denne uken: skolefjernsyn, slektskrønike og Eric Cartman.

COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY

Netflix

Astrofysiker og sjarmtroll Neil deGrasse Tyson tar oss med i en reise gjennom tid, verdensrom og vitenskapshistorie i denne fabelaktige nyversjonen av Carl Sagans legendariske skolefjernsynsserie. Fra kolossale stjernetåker til subatomære partikler, via fysikkens lover til livets opprinnelse og evolusjonens prinsipper. Det er lærerikt, vakkert, dypt fascinerende, og ikke kjedelig et sekund.

VESTAVIND

NRK

NRK har digitalisert arkivet sitt, og endelig er denne høyt elskede slektskrøniken tilgjengelig igjen. Norges etterkrigshistorie skildres gjennom øynene på flere familier fra ulike landsdeler og samfunnslag. Hele den norske skuespilleradelen på nittitallet er med, fra Wenche Foss og Espen Skjønberg til Bjørn Skagestad og Dennis Storhøi.

SOUTH PARK SESONG 19

Viaplay

Etter snart to tiår er det uunngåelig at denne respektløse animasjonsserien til tider har vært ujevn, men når de fyrer på alle sylindere er det få som kan matche Matt Stone og Trey Parker i vidd, barnslige innfall, intelligens, og pur fandenivoldskhet. I sesong 19 var de i toppform, og rev i fillebiter alt fra politisk korrekthet til krenkelsestyranni, Donald Trump, og våpenpolitikk.