Henrik tester den helt nye gamemodusen i Fortnite, og får etter hvert litt hjelp av en venn. #fortnite #flyexplosivesmode #victoryroyale Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

«Fortnite» sesong 5

Dette må du vite om den nyeste «Fortnite»-oppdateringen

Ny granat, nytt sted og ny modus.

«Fortnite» sin nyeste oppdatering er her, og den kommer med en del forandringer, både store og små.

En av de store snakkisene fra oppdateringen v5.30 er den nye granaten, med navnet «Rift to Go», men oppdateringen skjuler også små balanseringer, og reparering av mekanismer som ikke har fungert så godt tidligere.

«Clinger»-granatene vil nå for eksempel bare eksplodere når tiden har gått ut, og ikke når en annen spiller skyter i stykker veggen den er festet til. For en full oversikt over alle forandringene som er gjort, kan du lese loggen på Epic Games sin hjemmeside.

Her er de fem største oppdateringene.

Bærbare «rifter»

Rundt omkring på kartet finner du små «rifter» i atmosfæren. De ser ut som små lyn som svever et lite stykke over bakken. Når du har hoppet inn i disse har karakteren din blitt tatt opp i høyden igjen, og du har fått mulighet til å bruke fallskjermen til å forflytte deg store områder på kartet, raskt og i luftlinje.

BÆRBAR: Slik ser den bærbare «riften» ut. Foto: Epic Games
BÆRBAR: Slik ser den bærbare «riften» ut. Foto: Epic Games Vis mer

Dette har vært svært populært for mange spillere, da det lett kan redde deg ut av en dødelig situasjon hvor stormen som alltid kryper nærmere, plutselig tar deg igjen. Ved hjelp av en rift kan du bevege deg raskere enn stormen, og kjapt komme deg i trygghet igjen.

Ved hjelp av den nye granaten «Rift to go», kan du ta med deg disse «riftene» i baklomma, og bruke de for å forflytte deg raskt når du måtte trenge det. «Riften» du etterlater deg vil likevel bli værende for ti sekunder, så om du bruker den for å komme deg unna en fiende må du være oppmerksom på at vedkommende kan følge etter.

Disse granatene har fargen lilla, og regnes dermed som et «epic» dropp. Du vil kunne finne dem i kister, automater, luftforsyninger og lamaer. De vil ikke være en del av våpnene du finner liggende på bakken.

«Score Royale»

Det har kommet en ny modus til spillet. Som kjent bytter «Fortnite» ut de alternative spillmodusene sine med en ny versjon innimellom, og nå har det altså kommet en ny modus med navnet «Score Royale».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Fortnite har kommet ut med en ny modus, Playground, og vi har selvfølgelig prøvd den ut! Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Nå er det ikke lenger nødvendigvis den som står igjen til slutt som vinner spillet, men vedkommende som har samlet flest poeng gjennom runden. Du samler poeng for nærmest alt du gjør gjennom den aktuelle runden.

Flest poeng får du selvsagt av å vinne en kamp, men du kan også få poeng ved å bruke et eple eller en sopp til å få mer helse, ved å åpne ammunisjonsbokser, ved å finne en lama eller en luftforsyning, drepe en fiende, eller åpne en vanlig kiste.

Dessuten kan du også lete etter spesielle mynter som er strødd rundt på kartet. Du kan finne både bronse-, sølv- og gullmynter, hvor den i gull er mest verdt.

Nytt sted

Kartet har også blitt oppdatert, og det stedet som tidligere var kjent som «Tomato Town» har nå blitt «Tomato Temple» i stedet.

NYTT TEMPEL: Det har dukket opp et nytt tempel i «Fortnite». Foto: Epic Games
NYTT TEMPEL: Det har dukket opp et nytt tempel i «Fortnite». Foto: Epic Games Vis mer

Dette store tempelet har blitt bygget til ære for en slags gud med et tomat-hode, og denne nye karakteren kan du selv få tak i om du allerede har den originale tomat-karakteren.

Ved hjelp av små mini-utfordringer kan du nemlig låse opp den nye kronen, og få det som et eget antrekk til tomat-mannen.

Den hemmelige karakteren

I seks uker har flere spillere jobbet seg gjennom utfordringer for å få tilgang på en hemmelig karakter omtalt som «Roadtrip»-karakteren. For å få tilgang på den eksklusive karakteren er man nødt til å fullføre alle utfordringer i sju uker.

HEMMELIG KARAKTER: Slik ser den hemmelige karakteren ut. Foto: Epic Games
HEMMELIG KARAKTER: Slik ser den hemmelige karakteren ut. Foto: Epic Games Vis mer

Denne uka markerer den sjuende uka av femte sesong, og alle spillere som har fullført alle utfordringene, vil få tilgang på denne hemmelige karakteren.

I løpet av sesongen er det ti uker med utfordringer, så det vil også være mulig å låse opp denne eksklusive karakteren i løpet av de neste fire ukene, så lenge du har sju uker hvor alle utfordringene er fullført.

Utseendet til karakteren ble sluppet allerede i forrige uke, av Twitter-kontoen Twoepicbuddies, som er kjent for å slippe «Fortnite»-informasjon før noen andre.

Hagla er raskere

Den kraftigste hagla i spillet, «pump shotgun», har gått gjennom en rekke forandringer gjennom spillets levetid. Først ble den redusert til å gjøre mindre skade, deretter fikk du bare bruke én om gangen.

Forandringene kom som en følge av at våpenet var for kraftig, men etter hvert begynte spillerne å klage på at det som tidligere var spillets mest ikoniske våpen, nå var helt ubrukelig.

Spikeren i kista for hagla ble da «Fortnite» også gjorde den treigere, sånn at det tok lengre tid å ta den fram for å skyte. Nå har derimot selskapet snudd utviklingen, og gjort hagla noe raskere igjen. Den er fremdeles ikke like rask som den en gang var, men flere mener nå at det endelig går i riktig retning.

Vil du holde deg oppdatert på gaming? Følg Dagbladet Spill på YouTube!

Henrik snakker om problemet han generelt har med alle de nye oppdateringene i Fortnite. #fortnite #victoryroyale #doublebarrelshotgun Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer