Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette må møtes med inderlighet — ikke ironi

Henriette Steenstrups nye teatergruppe lager Ole Ivars-musikal.

50 ÅR: Til neste år feirer Ole Ivars 50-årsjubileum og i den forbindelse setter Nationaltheatrets Torshovgruppe opp en Ole Ivars-musikal som har premiere i april neste år. Foto: Scanpix
50 ÅR: Til neste år feirer Ole Ivars 50-årsjubileum og i den forbindelse setter Nationaltheatrets Torshovgruppe opp en Ole Ivars-musikal som har premiere i april neste år. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Til neste år har dansebandet Ole Ivars 50-årsjubileum, og det vil Nationaltheatrets nye Torshovgruppe feire ved å sette opp en musikal.

Til neste år overtar et nytt lag Nationaltheatrets scene på Torshov i Oslo. Under vignetten «Musikklab» vil skuespillerne Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lene Kristin Ellingsen, Bernard og musiker Simon Revholt starte et forskningsprosjet på musikkteater, skriver Nationaltheatret i en pressemelding.

«En får væra som en er» Gruppas første forestilling har navnet «Musikklab vol. 1: En får væra som en er — En Ole Ivars musikal» og premieren er satt til 4. april til neste år.

- Ole Ivars er jo først og fremst et band som sprer genuin musikkglede, som får folk til å danse. Dette må møtes med inderlighet — ikke ironi. Samtidig skal vi ta med oss den kunstneriske eksperimenteringen som kjennetegner Torshovteatret, forklarer skuespiller Bernhard Arnø i pressemeldingen.

Låtskriver og bandmedlem i Ole Ivars, William Kristoffersen, synes musikalplanene er utrolig spennende og forteller til Dagbladet at dette er en drøm han aldri har turt å ha.

- For min del, som har skrevet de aller fleste låtene, så er dette ekstra spennende. Jeg har gitt Torshovgruppa beskjed om at de har helt frie tøyler, men jeg kommer til å fungere som en slags konsulent siden jeg sitter på alt av materiale, sier Kristoffersen.

Var med på cruise Han forteller at hele gruppa var med bandet da de feiret 50-års jubileum med dansecruise for kort tid siden, og at skuespillerne da fikk mulighet til å snakke med publikum for å finne ut hvilke låter som er aller mest populære blant danseglade fans.

- De er alle veldig dyktige og en utrolig fin gjeng. Også er de så positive, og det gjør meg også veldig glad -at noen gleder seg over noe man selv er en del av og har vært med på å skape, sier Kristoffersen.

Henriette Steenstrup er en av skuespillerne som skal medvirke i musikalen, og hun forteller til Dagbladet at hun liker at Ole Ivars tekster er direkte og uten for mange forstyrrende bilder og metaforer.

- «Nei så tjukk du har blitt» og andre klassikere har som fellestrekk at de sier det som det er, rett og slett, sier Steenstrup og fortsetter:

- Jeg gleder meg til å være med på å gjøre musikkteater både for de som allerede elsker Ole Ivars, og de som ikke for sitt bare liv kunne tenke seg å sette på en plate av dem.

- Et stort år William Kristoffersen forteller at han stiller til rådighet dersom teatergruppa trenger hans hjelp, for med i underkant av 300 låter å velge mellom kan det være lett å gå seg vill.

- Jeg vet at det er mange som liker musikken vår, men som ikke er så glad i å gå på dans, så gjennom denne musikalen får man mulighet til å oppleve musikken på en helt annen måte, sier Kristoffersen og avslutter:

- 2014 blir et veldig stort år for oss.

LAGER MUSIKAL: Den nye Torshovgruppa, bestående av Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lene Kristin Ellingsen, Bernard og musiker Simon Revholt, har premiere på musikalen «En får væra som en er — En Ole Ivars musikal» i april til neste år. Foto: Nationaltheatret
LAGER MUSIKAL: Den nye Torshovgruppa, bestående av Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lene Kristin Ellingsen, Bernard og musiker Simon Revholt, har premiere på musikalen «En får væra som en er — En Ole Ivars musikal» i april til neste år. Foto: Nationaltheatret Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media