Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette magasincoveret henger ved flere av Trumps golfbaner. Problemet er at det har aldri vært på trykk

«Fake News» fra magasinforside.

GOLF: Donald Trump er en ivrig golfspiller og eier flere golfbaner. På flere av dem, henger det bilder av et falsk magasincover fra Times Magazine. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GOLF: Donald Trump er en ivrig golfspiller og eier flere golfbaner. På flere av dem, henger det bilder av et falsk magasincover fra Times Magazine. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mannen som ofte anklager mediene for å produsere såkalte falske nyheter, har selv folk i ryggen som produserer falske nyheter. I hvert fall falske magasinforsider.

På USAs president Donald Trumps mange golfbaner både i USA, Skottland og Irland henger en innrammet forside av Donald Trump i Times Magazine datert 1. mars 2009.

Men den er falsk - for Trump var aldri på forsiden av magasinet i 2009.

- Trump på alle flater

Time Magazine bekrefter overfor Washington Post, som først omtaler saken, at de har bedt Trump-administrasjonen om å fjerne bildene.

På forsiden av den falske magasinforsiden ser man et portrettbilde av presidenten med armene i kryss. Time-logoen dekker hodet hans og blant annet står det «Trump er å se på alle flater ... også på TV».

På den tiden var Trump kjent forretningsmann som sto bak reality-programmet «The Apprentice».

Denne falske magasinforsiden står i stor kontrast til den som faktisk sto på trykk. 1. mars 2009 var det Kate Winslet som preget forsiden i forbindelse med hennes Oscar-suksess.

Ukjent synder

Selv mener imidlertid Donald Trump at han har vært i Time Magazine flere ganger.

- Så, en reporter fra Time Magazine. Der har jeg vært på oppslag 14 eller 15 ganger. Jeg tror jeg må være den i historien som har vært på forsiden av magasinet flest ganger, sa Donald Trump i en tale januar, ifølge en uttalelse på Det hvite hus nettsider.

Ifølge Washington Post er det imidlertid tidligere president Richard Nixon som har rekorden. Han har vært på forsiden av magasinet 55 ganger. Trump har vært på forsiden 11 ganger.

Hvem som har laget forsiden - og hvorfor - vites ikke. Trump-administrasjonen har ikke svart på Washington Posts henvendelser i forbindelse med saken.

Tok ned forsiden

Men henger fortsatt den innrammede forsiden på klubbhusene til Trumps golfbaner? Ifølge Washington Post finnes magasinforsiden på minst fire av 17 golfklubber som Trump eier.

På Trumps Turnberry-bane i Skottland, hadde de tidligere magasinforsiden oppe på veggen, men ble for en stund tatt ned igjen.

- Vi hørte en del hosting og harking ved bildet etter at Trump vant valget. Dette var fra amerikanerne da, morsomt nok. Men hvorfor det har blitt tatt ned, vet jeg ikke, sier en ansatt til Washington Post.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media