Dette «magiske» speilet får kvinnene til å se seg selv med mindre kritiske øyne

- Dette er noe av det fineste jeg noen gang har opplevd!

(Dagbladet): Det amerikanske jentebandet The Mrs. fra Austin i Texas har startet kampanjen #ImEnough, som har som mål å få kvinner til å se på seg selv med litt mindre kritiske øyne.

Da jentebandet lanserte debutlåta si «Enough» tidligere i år, spurte de flere kvinner om hva de følte da de så seg selv i speilet. Svarene de fikk var stort sett negative.

Låta handler om hvordan kvinner ofte sliter med eget selvbilde.

I et sosialt eksperiment som promoterer låta, satte The Mrs. opp et «magisk» speil på et kjøpesenter, som inviterte tilsynelatende tilfeldige, forbipasserende kvinner til å se på seg selv i speilet og rangere hvordan de syns de ser ut.

Når de fleste svarer til det interaktive speilet at de ikke føler seg særlig fine, får de seg en overraskelse.

Se videoen øverst i saken!

Ville nå direkte ut til kvinnene Speilet snakker tilbake til dem og overbeviser dem om at de er mer enn bra nok. Noen får også rørende hilsener fra familie og venner gjennom speilglasset.

Den rørende videoen ble lagt ut på Youtube i sommer, men først nå har den tatt nettet med storm.

«Vår debutsingle 'Enough' ble skrevet for å hjelpe kvinner til å se seg selv gjennom litt mindre kritiske øyne, og innse at de er bra nok som de er. I stedet for å lage en tradisjonell musikkvideo, bestemte vi oss for å bringe budskapet direkte til kvinnene som inspirerer oss,» skriver bandet i beskrivelsen til videoen på Youtube.

Etterlengtet speil Mange har latt seg røre av videoen.

«Dette fikk meg til å gråte! Dette er et utrolig vakkert budskap og video. Du er bra nok!», skriver en i kommentarfeltet til videoen på Youtube.

En annen jubler over at et slikt speil endelig har dukket opp:

«Endelig!!! Et speil som forteller deg hvordan andre ser deg!»