Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette mener andre aviser

Dagbladets anmelder Hans Rossiné er ikke nådig i sin dom over 'Romeo og Julie'. Andre aviser lar seg derimot begeistre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gjorde mitt beste

Dette mener andre

Astrid Sletbakk, VG:

Den største kjærlighetshistorien i vårt årtusen, historien om Romeo og Julie, har fått to overbevisende budbringere i Gard Skagestad og Herborg Kråkevik. Bergensoppsettingen er en strålende vakker forestilling som attpåtil byr på enkelte øyeblikk av medrivende teatermagi.

Elisabeth Rygg, Aftenposten:

Herborg Kråkevik tar tak i følelsene og gjør dem til sine. Det gjør hun med ekte innlevelse. Selv om hun tyr til skrik i sorgen, får hun frem en Julie som ikke bare ledes av kjærligheten til Romeo, men også av kjærligheten til livets sanne følelser. Gard Skagestad er en ekte og ærlig Romeo. Han har i tillegg sans for språkets rytme. Det kommer godt med.

Nils Olav Sæverås, Bergensavisen:

Det er en glede å melde at kjemien mellom Herborg Kråkevik og Gard Skagestad stemmer i massevis. Og det aller meste stemmer ellers også.

Det er blitt en moderne oppsetning i den forstand at språket er

modernisert i Håvard Rems nye oversettelse, og scenografien er oppdatert ved

at den tradisjonelle balkongen er omgjort til en robust bro i stålbjelker.

Men det blir også moderne fordi Herborg Kråkevik spiller en knallsterk Julie.

Jan H. Landro, Bergens Tidende:

Bergen har fått et nytt, ungt kjærlighetspar som teatergjengerne vil vite å trykke til sitt bryst. For gårsdagens premiere på 'Rome og Julie' var først og fremst en seier for Gard Skagestad og Herborg Kråkevik. Hun yndefullt skjønn og naivt uskyldig som en Julie med sterk scenisk utstråling, han overbevisende i sin lengsel og med overskudd av ungdommelig vitalitet.