Dette mener Dagbladet

Vurdert av Anders Grønneberg før stemmene ble talt opp.

Malin Pettersen (16)
«Turn Me On» (Norah Jones)

Malin har en sensuell, lun og småhes stemme som appellerer. Den gir henne særpreg og karakter. Hun er et åpenbart talent. Bra, selv om jeg hørte en sur tone og små ujevnheter.

Bjørn Olav Edvardsen (22)
«Señorita» (Justin Timberlake)

Bjørn Olav er langt mer selvsikker og flørtende enn et sangtalent. Han har ingen trekk ved stemmen som gjør han unik. Han synger helt greit, bare jeg slipper å se\'n. Mye kameralefling.


Tone Damli Aaberge (16)
«Don\'t Know Why» (Norah Jones)

Tone er tryggheten selv, og hun både synger og opptrer tilbakelent, behagelig og rolig. Norah Jones-låten kler henne. Hun ikke bare synger og framfører, men blir en del av låta.

Mari Vestbø (17)
«Nobody\'s Wife» (Anouk)

Takk for at vi har en Mari med, for hun er den eneste rocka artisten. Hun sang ikke imponerende bra, men både hun og låtvalget er spennende og annerledes. Du har karakter.


David Bakke (19)
«My Girl» (The Temptations)

David tilnærmer seg 60-tallshiten altfor defensivt. Han tar ikke grep og unngår å erobre tv-en. Det blir for snilt og tafatt. Jeg verken så eller hørte noen glød.


Cindy Hovde (18)
«Saving All My Love For You» (Whitney Houston)

Å gå løs på Whitney Houston på en måte som Cindy gjør, er imponerende. Hennes versjon er et solid svennestykke. Hun har stort vokalspenn, stemmen er voluminøs og hun stråler trygghet.


Christian Stenseng (21)
«Rock DJ» (Robbie Williams)

Christian er sjarmerende med glimt i øyet - og er løs og ledig i sin opptreden. Han har et litt smalt vokalregister, men leverer greit nok innenfor sitt leie. Jeg savner litt trøkk.


Jorun Stiansen (21)
«If I Ain\'t Got You» (Alicia Keys)

Jorun er en musikalsk organisme, en begavelse. Hun er blant dem som klarer å adoptere en låt og bli som en kjærlig mor for den. Hun er annerledes, en solstråle som vil nå langt.

Erik Flaa (20)
«Summer Moved On» (a-ha)

Erik går løs på kveldens vanskeligste låt. Han når ikke opp til Morten Harket. Ikke briljant, men absolutt godkjent. Men en som tør dette - og klarer det, fortjener å være med.


Eva Weel Skram (19)
«Lovefool» (The Cardigans)

Denne lette og sprudlende Cardigans-låta setter ikke Evas stemme på prøve. Hun har en touch jeg setter stor pris på, men hun kan utfordre mer enn dette. Hun er flørtende og flott.
Alejandro Fuentes (17)
«She Will Be Loved» (Maroon 5)

Ali, du ruler. Denne ujålete og enkle gutten har en sjel og et inkluderende nærvær i stemmen jeg ikke hører så ofte. Kveldens klart beste. Han kan ende opp med å vinne «Idol 2005».


Andrea G. Brændvik (19)
«Kiss» (Venke Knutson)

Andrea hadde ikke dagen sin i går. Hun leverte en litt forknytt låt. Hun var tungpustet klarte ikke å gjøre låte levende. Men du er en likandes jente med artisttæl.