Dette mener folket om «NRK-skatten»

Fra og med 2020 må må dobbelt så mange som før være med på NRK-spleiselaget. Én av tre nordmenn er mot både lisensen og finansiering over skatteseddelen.

DELER FOLKET: Fra og med 2020 avvikles lisensordningen. Bare 11 prosent av nordmenn skulle ønske vi beholdt den. Foto: John. T Pedersen
DELER FOLKET: Fra og med 2020 avvikles lisensordningen. Bare 11 prosent av nordmenn skulle ønske vi beholdt den. Foto: John. T Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Undersøkelsen viser vel det en kanskje mistenkte, at dagens lisens ikke er spesielt populær. Det er bare et lite mindretall som gjerne vil beholde lisensen, og flere som synes det er ok at NRK finansieres over skatteseddelen, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen til Dagbladet.

I mars ble det klart at NRK-lisensen avvikles, og at statskanalen i stedet skal finansieres over skatteseddelen. Pengene hentes inn gjennom en reduksjon i personfradraget.

I en undersøkelse utført av Ipsos på vegne Dagbladet svarer 31 prosent av nordmenn at de er mot både NRK-lisens og NRK-skatt.

11 prosent svarer at de gjerne skulle beholdt lisensen, mens 33 prosent mener det er ok at NRK finansieres over skatteseddelen. 5 prosent svarer «Vet ikke». 20 prosent svarer at det «spiller ingen rolle».

Omleggingen av finansieringsordningen innebærer at alle skattebetalere vil være med og finansiere NRK - ikke bare de med registrert lisens.

I år er det drøye to millioner lisensbetalere i Norge, ifølge økonomi- og finansdirektør Andreas Norvik i NRK.

- Det er viktig å understreke at dette ikke egentlig er en «NRK-skatt». Den skal også dekke pressestøtten, og et par andre punkter. Om lag 80-90 prosent vil gå til NRK, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer