Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette mener kjendisene...

Arne Bendiksen:

- Ikke veldig glad

- Jeg er ikke veldig glad i «Idol». Grand Prix er annerledes, der kåres en vinner, og alle som ikke vinner, står mer likt. Her er det slik at det velges en taper hver eneste gang. Dessuten synes jeg ikke de som sitter der og skal vende tommelen ned eller opp vet nok om musikk. Opplegget rundt er ikke proft nok, til å begynne med måtte deltakerne stå og synge uten noe slags komp. De kunne stilt opp Sinatra der, og han ville falt igjennom, sier musikkveteran og superprodusent Arne Bendiksen. Siri Wålberg:

- God underholdning

- Jeg synes «Idol» er god underholdning. Men det er en helt annen verden enn det jeg holder på med, det er et annet konsept. «Idol» er ikke basert på musikken. Jeg håper Kurt, som har sitt eget band ved siden av, føler at dette er riktig måte å komme på VG-lista på, og jeg håper det går ham godt. Selv tror jeg ikke det er så lurt. Jeg synes det er kjempefint at «Idol» blir lagd. Men jeg hadde ikke villet vært med der selv, sier Siri Wålberg, vokalist i Sissy Wish. Steinar Albrigtsen:

- Synes synd på dem

Steinar Albrigtsen tror «Idol» kan stå i veien for artister med særpreg. - En Marianne Faithfull eller en Tom Waits ville aldri nådd opp i «Idol». Det som skuffer meg, er ikke «Idol» i seg selv, men mangelen på musikkprogrammer der musikken står i høysetet. De unge deltakerne har han sympati for. - Jeg får litt vondt i magen, jeg synes synd på dem. Man bør la talenter utvikle seg før man lar dem bli nedsabla av kritikere. Lise Størksen:

- Flinke deltakere

Inger Lise Størksen i Ephemera følger med på «Idol» og synes deltakerne er flinke, men advarer dem mot å gi fra seg all kontroll. - Jeg tror det er sunt å lære bransjen å kjenne før man gir seg ut på noe stort. «Idol»-deltakerne kommer rett inn i det. Jeg håper de har gode rådgivere som lærer dem å takle presset og som hjelper dem med kontrakter. Ikke stup ut i noe, les alt med liten skrift, sier hun. - Ephemera har valgt å gi ut platene sine selv? - Ja. Musikken vi lager er så viktig for oss at vi ikke lar andre styre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media