Dette møtet - fem meter under Las Vegas - ga Norge «Petter uteligger»

- Hjemme i Norge oppdaget jeg at man ikke må langt for å finne det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt 700 000 nordmenn fulgte over jul og nyttår programserien til Petter Nyquist der han i november 2014 flyttet fra samboer og barn for å leve på gata i Oslo i 52 døgn.

Arbeidet med «Petter uteligger» gjorde utvilsomt dypt inntrykk på Nyquist som gjennom møter med hovedstadens tiggere, hjemløse og narkomane viste Norge hvordan det er å leve på gata i vinterkalde Oslo.

I dag forteller 37-åringen overfor Dagbladet om inntrykkene som inspirerte ham til å lage seersuksessen som rørte hele Norge.

Bodde under bakken For, i 2013 produserte Nyquist og turkameraten Aleksander Gamme programserien «Las Vegas på langs» for DBTV. Der traff de flere av byens hjemløse, og ble vitne til hvor smertefullt kort veien er fra samfunnsborger til utstøtt.

De valgte blant annet å tilbringe en natt med Mike og Steve som har bodd i flomtunnelene under luksusbyen i flere år.

Se episodene i toppen og bunnen av saken!

- Ja, det var fra det prosjektet jeg fikk ideen. I Las Vegas gikk det opp for meg at «shit», jeg trenger egentlig ikke reise langt hjemmefra for å finne det samme. De møtene jeg hadde der ga meg inntrykk og tanker rundt hvordan hjemløse finner lyspunkt og mening i hverdagen, sier Nyquist til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.