KOMMENTARER

Iran:

Dette øker faren for at Norge blir dratt inn i en ny krig

Regjeringen signaliserer at den er klar for å bistå USA i konflikten med Iran. Vi er det lydige landet, skriver John O. Egeland.

Føyer seg: Regjeringen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: AFP / NTB scanpix
Føyer seg: Regjeringen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Ingen skal påstå at regjeringen ikke er lydhør. Særlig når den blir tilsnakket av USAs utenriksminister og Norges Rederiforbund. Da kan det gå så fort i svingene at selv en forsvarsminister har problemer med å følge med. Bare se på hva som skjedde i forrige uke.

Onsdag var forsvarsminister Frank Bakke-Jensen tydelig for første gang den uka. Da uttalte han at Norge ikke skal delta i en marinestyrke i Persiabukta. «Det er ikke aktuelt», sa han til NTB og VG. Torsdag snudde Bakke-Jensen etter samtaler med den amerikanske utenriksministeren Mark Esper og en bekymret telefon fra John Hammersmark, beredskapssjef i Rederiforbundet. Ifølge Klassekampen.

Fredag morgen forklarte Forsvarsdepartementet at det hele dreide seg om en misforståelse mellom statsråden og journalistene i VG og NTB. En klassiker i bortforklaringens metodebok. Etter noen timer ble også dette korrigert: Det var statsråden som hadde misforstått NTB og VG.

Fredag ettermiddag kom siste akt i dette politiske kammerspillet. I en e-post til Klassekampen forklarte Forsvarsdepartementet at Norge har mottatt en forespørsel fra USA om «bidrag til en form for mekanisme for å styrke sikkerheten for skipsfart i Hormuzstredet». Regjeringen stiller seg «positive til USAs initiativ», men mener det er behov for mer informasjon før den foretar en vurdering av eventuelle norske bidrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer