Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Jugendkors i taket for en liten perle av en by, men det visste du jo

Dette pianoet i Ålesund forteller om et levd liv bak refrengene

Og sju papirfly sendt i retning Vigra.

BAKGÅRDSSYMFONI: Folk må reise mer i Norge. Kanskje en stopp i Ålesund der vi hos Teaterfabrikkens eventyrslott fant dette pianoet som selvsagt var stemt i vær, vind, sol og regn. Foto: Tom Stalsberg
BAKGÅRDSSYMFONI: Folk må reise mer i Norge. Kanskje en stopp i Ålesund der vi hos Teaterfabrikkens eventyrslott fant dette pianoet som selvsagt var stemt i vær, vind, sol og regn. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ålesund (Dagbladet):

Noen ganger må klisjeene bli børstet støvet av og trukket ut i dagslyset for å bli hedret, og misbrukt, nok en gang. Slik som da vi landet i Ålesunds fagreste ettermiddag med snødekte topper før byen åpnet seg i smug og i et hav av sol. Indian summer of love, for der kom den gamle hurtigruta Lofoten seilende inn som et minne fra en svunnen tid og der sto selvsagt de helt særegne arkitektoniske perlene på rekke og rad i stramme jugenduniformer.

For en stil, for et skue. Vi må rett og slett ty til et billig ordspill nok en gang: dette skrives helt uten jugendkors, og heretter skal det ikke sies et vondt ord om sunnmøringer. Forresten, det kan vi ikke love selv om en i vårt følge faktisk likner veldig på John Arne Riise hvis lyset kommer inn fra venstre. Hei din høkkert.

Takk klisjeer, men vi bøyer oss ikke i støvet, det skulle tatt seg ut, men vi må rett og slett skryte i dette vesle portrettet av byen som under krigen ble kalt «Lille London» på grunn av den aktive og heltemodige motstandskampen i farvannet utenfor mot Shetland og vest. Vi var der under Høstscena som nå pågår. Den skilter med film, musikk, teater, dans, litteratur og kneiper som tilbyr et Smutthull eller to der må tilstå at vi traff en fyr som snakket flytende pilsner på dialekt. Vi burde nok ha hatt med oss en tolk for å forstå alt han sa.

Men, ja, ja som en sier. Bacalao? Klisjé? Ja og nei. Den vi fikk servert fikk smaksløkene til å dra på en eventyrlig ganefart før vi traff unge Stine Rudi Standal med en flott hatt på snei. Hun er da også ei dyktig hattedame som jobber innen faget brem og arv. Hennes oldemor startet nemlig «Fru Sigrid Fjørtoft Modes» i 1923. Hoen pitle, så bra, selv om vi mener at vi snakket oss i en bestilling av herrehatt, størrelse 60, nummeret før globus.

Vi sender sju papirfly i gull til Totto Osvold, Helge Skuseth, Nils-Øivind Haagensen, Nina Løseth, Anne Bøe, Axel Revold og Arnold Eidslott. De fire første er forventet å lande på Vigra rundt midnatt. De tre siste når Trump blir kastet ut av Det hvite galehus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!