Dette sa politikerne om fildeling og opphavsrett

Se video fra politikermøtet i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): OPPDATERT: Kommentarartikkelen under ble skrevet før dagens debattmøte. Det mest interssante som skjedde på møtet, var nok at det nå virker som det er tilnærmet tverrpolitisk enighet om at et utvalg og/eller en offentlig utredning/NOU må ta for seg disse problemstillingene. Premissene for og sammensetningen av utvalget som skal stå for en slik utredning, skal nok bli atskillig vanskeligerere å bli enige om. Vi i Dagbladet.no kommer tilbake til saken!

Kan kampen for opphavsretten og kulturlivets økonomi føres med det kulturlivets organisasjoner omtaler som «enkle grep», eller krever den virkemidler som bringer oss i retning det Datatilsynets direktør Georg Apenes har kalt «overvåkingssamfunnets rettsvillkårlige mørke»?Tiden er moden for politisk lederskap, prinsipiell tenkning og gjennomtenkte standpunkter i debatten om fildelling og opphavrett.

En anledning bød seg i formiddag, da politikere som kulturminister Trond Giske, SVs Audun Lysbakken og Venstres Trine Skei Grande møttes til debattmøte i regi av organisasjonene bak kulturoppropet Dele — ikke stjele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer